![]() |
Hamsi Tava (6 Kişilik) Yemek Tarifi |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Hamsi Tava (6 Kişilik) Yemek TarifiMALZEMELER 1350 gr Hamsi 1 ![]() 4 ![]() 6 Yemek Kaşığı Mısır Unu HAZIRLANIŞI Balıkları temizle, yıka, tuzla, süzgeçte 15 dakika beklet, altı gruba böl ![]() Tavaya 1 tatlı kaşığı kadar yağ koy, ısıt, balıkların bir grubunu mısır ununa bulayıp kuyrukları aynı yöne gelecek şekilde yan yana dizerek daire oluştur, bir yüzü kızarınca düz bir tabak kullanarak şeklini bozmadan ters çevir, diğer yüzünü de kızart ![]() Kalan yağı azar azar ekleyerek diğerlerini de aynı şekilde kızartmaya devam et ![]() Notlar Hamsi Tava, öğünlerde, mevsimlik sebze salatası ve limonla, tek kap yemek olarak tüketilir ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Hamsi Tava (6 Kişilik) Yemek Tarifi |
![]() |
![]() |
#2 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Hamsi Tava (6 Kişilik) Yemek TarifiHamsi Tavası 1,5 kg ![]() 2 su bardağı zeytinyağı 2 yumurta 6 çorba kaşığı un 1 limon tuz Hamsiler ayıklanıp temizlendikten sonra iyice yıkanıp bir kevgire alınır ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|