Bezelyeli Kiş-Yemek Tarifleri |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Bezelyeli Kiş-Yemek TarifleriMALZEMELER Hamur Malzemesi 20 çorba kaşığı un 150 gr margarin 1 çay bardağı su Malzemesi 1 kabak 1 demet taze soğan 2 domates 2 çorba kaşığı tavuk eti 1 su bardağı bezelye Sos Malzemesi 1 su bardağı süt 100 gr krema 2 yumurta 3 çorba kaşığı un Tuz, beyazbiber, kırmızıbiber HAZIRLANIŞI Su, tuz, un ve margarini mutfak robotunda yoğurarak hamur haline getirin Bu hamuru buzdolabında 1 saat dinlendirin Sürenin sonunda kenarları dışarı gelecek şekilde fırın tepsisine yayın![]() Sebzeleri yıkayıp, kabuklarını temizleyin ve ufak ufak doğrayın Hamurun üzerine sebzeleri ve tavuk etini yayın Bezelyeyi dökün Sos malzemelerini iyice karıştırıp sebzelerin üzerine dökün![]() Fırında 200 derecede 45 dakika pişirdikten sonra sıcak olarak servis yapın ![]() |
|
|
|