Adıyaman Usulü Tava Nasıl Yapılır |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Adıyaman Usulü Tava Nasıl YapılırAdıyaman usulü tava nasıl yapılır ![]() Adıyaman Tavası Adıyaman Tavası Malzemeler 1 5 kg koyun eti kuşbaşı250 gr çekilmiş kuyruk yağı5 kg domates1 5 kg patlıcan250 gr yeşil biber100 gr sarımsakYeteri kadar tuz Tarifi Domates ve patlıcanların kabuğu soyulur ve kuşbaşı doğranır ![]() Tavaya doğranmış et konur, soyulmuş sarımsak etin üzerine serpilir, üzerine yeşil biber ve kuyruk yağı dizilir ve üzerine doğranmış patlıcanlar yerleştirilir, en üste domatesler konur ve fırına verilir ![]() Piştikten sonra servis yapılır ![]() |
|
|
|