![]() |
Döğme Çorbasi (Bingöl)-Yemek Tarifleri |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Döğme Çorbasi (Bingöl)-Yemek TarifleriMalzeme: 2 su bardağı döğme 1 su bardağı nohut 500 gr kemikli kuzu eti 8 su bardağı su 1 soğan, 2 sivri biber 4 domates 2 çorba kaşığı margarin Yarım çorba kaşığı domates salçası Yarım çorba kaşığı biber salçası Tuz Kekik Pulbiber Yapilisi: Nohutu ve döğmeyi akşamdan ıslatın ![]() ![]() Soğan ve biberleri temizleyip kıyın ![]() ![]() ![]() ![]() Margarini tenceredeki etlere ilave edip biraz kavurun ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Nohut ve döğmeyi süzüp etlere ilave edin ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Döğme Çorbasi (Bingöl)-Yemek Tarifleri |
![]() |
![]() |
#2 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Döğme Çorbasi (Bingöl)-Yemek TarifleriMalzemeler; 1 kg ![]() 1 su bardağı dövme(yarma diyenlerde var) 1 litre su 1 yumurta 1 yemek kaşığı un Sosu için: 100 gr ![]() 1 tatlı kaşığı pulbiber İnce kıyılmış 2 yemek kaşığı maydanoz İnce kıyılmış 2 yemek kaşığı nane İnce kıyılmış 2 yemek kaşığı dereotu Hazırlanışı; Dövme ayıklanır, yıkanır ![]() ![]() Yoğurt, yumurta ve un mikserle çırpılır ![]() ![]() Kaynayana kadar karıştırılır ![]() ![]() Tereyağ eritilir ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|