Böbrek Mantarlı (4 Kişilik) Tarifi |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Böbrek Mantarlı (4 Kişilik) TarifiBöbrek Mantarlı (4 Kişilik) MALZEMELER 4 Kuzu Böbreği (yağları temizlenip doğranmış) 4 Dilim Ekmek (2 sın kalınlığında kesilip kabukları alınmış) 1 Yumurta 125 gr (1/2 su bardağı) Süt 60 gr (4 çorba kaşığı) Margarin 4 Dilim Salam (zarı soyulup doğranmış) 250 gr Mantar (temizlenip ince doğranınış) 1 Çorba Kaşığı Limon Suyu 1 Kahve Kaşığı Tuz 1 Kahve Kaşığı Karabiber 4 Çorba Kaşığı Rafine Yağ 4 Çılbır (kaynar suya kırılmış) Yumurta (sıcak) HAZIRLANIŞI Lezzetli ve doyurucu bir kış yemeği olan mantarlı böbrek, kırmızı şarapla birlikte servis edilebilir ![]() Keskin bir bıçakla ekmek dilimlerinin içini 1,5 cm oyunuz ![]() Çukur bir tabakta yumurta ve sütü çırpınız; ekmekleri bu karışıma batırarak, karışımı içmeleri için bir kenara bırakınız ![]() Büyük bir tavada 2 çorba kaşığı margarini orta ateşte eritiniz Yağ kızınca tavaya salamları koyarak 5 dakika kızartınız Böbrekleri ekleyip sık sık karıştırarak, 5 dakika, böbrekler pembeleşinceye kadar pişiriniz Mantarları da koyup devamlı karıştırarak 3 dakika daha pişirdikten sonra, limon suyu, tuz ve karabiberi ekleyiniz![]() Ateşin altını kısıp karışımı 2 dakika daha pişirdikten sonra tavayı ateşten alınız ![]() Kalan margarini rafine yağla birlikte büyük bir tavaya koyarak orta ateşte eritiniz Köpüklenmesi dinince, ekmek dilimlerini birer kere çevirerek 4 dakika, ekmekler nar gibi kızarana kadar kızartınız Kızartılmış ekmekleri kağıt havlu üstüne koyarak fazla yağlarını süzdürünüz![]() Ekmek dilimlerini, çukur kısımları üste gelecek biçimde ısıtılmış tabaklara yerleştirip tavadaki böbrek karışımı ile içlerini doldurunuz Ustlerine yumurtaları yerleştirerek hemen servis ediniz![]() |
|
|
|