Kuzu Etli Acılı Çorba-Yemek Tarifleri |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Kuzu Etli Acılı Çorba-Yemek TarifleriMALZEMELER 1/2 kg kuzu kol 2 litre su (10 su bardağı su) 4 tane acı kuru kırmızı sivri biber 2 çorba kaşığı tepeleme un 2 tatlı kaşığı tuz 1 çorba kaşığı tepeleme domates sal?sı 1 çorba kaşığı tepeleme tereyağı YAPILIŞ TARİFİ Kuzu kolu, 10 bardak su ile tuzu ilave ederek, bir taşım kaynattıktan sonra 1 5 saat süreyle kısık ateşte pişir Ayrı bir tencerede unu tereyağı ile pembeleştir, salçasını da ilave et, bir iki dakika çevir, bir kenara al Haşladığın kuzu kolun suyunu süzekten geçir, kavurduğun unlu sosun üzerine yavaş yavaş tel ile çırparak topak topak olmayacak şekilde yedir Kuzu etlerini küp şeklinde doğra ve karışıma ilave et Kuru acı biberleri içine at, harlı ateşte 2 dakika süreyle kaynattıktan sonra 45 dakika olabildiğince kısık ateşte pişir ![]() |
|
Kuzu Etli Acılı Çorba-Yemek Tarifleri |
|
|
#2 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Kuzu Etli Acılı Çorba-Yemek TarifleriMALZEMELER: Kuzu eti – 50 gr ,Pirinç- 10 gr ,Tereyağı – 5 gr ,Mayda-noz kökü – 5 gr ,Yumurta – 1/5 adet, Yoğurt – 20 gr ,Havuç – 5 gr ,Mayda-noz – 3 jgr ,Su- 400 mi ,Tuz- 1 5 gr ,BESİN DEĞERİ: 100 gr çorbada: Protein- 3 14 gr , Yağ- 2 62 gr , Karbon-hidrat- 2 99 gr , Kalori- 48 ![]() HAZIRLAMA: Yıkanıp parçalanmış olan et soğuk suda pişirilir ve maydanoz kökü kıyılıp İlave edilir Tuzu katılır Pişmesine 15 dakika kala pirinci konulur Yo-ğurt ve yumurta ile terbiye edilen çorbaya, rendelenmiş ve tereyağı ile buğulanmış havuç katılıp yedİrilir Servisten önqe ince kıyılmış maydanoz ile süslenir![]() |
|
|
|