![]() |
Milföylü Tavuk But Tarifi |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Milföylü Tavuk But TarifiMilföylü Tavuk But Tarifi ![]() Malzemeler •4 adet tavuk baget •4 adet milföy hamuru Milföylü Tavuk But Yapılışı Orta boy bir tencerenin yarısına kadar su doldurup kaynamaya bırakın ![]() Kaynayan tencereye tavuk baget, tuzu ekleyin ![]() Tencerenin kapağını kapatıp kaynamaya bırakın ![]() Kaynamaya başladıktan sonra 5 dakika daha pişirip ocaktan indirin ![]() Haşlanan tavukları sudan çıkarıp soğuması için kenarda bekletin ![]() Soğuyan tavuk bagetlerin üzerindeki deriyi sıyırıp atın ![]() Kağıt havlu yardımıyla tavuğun üzerindeki fazla suyu alın ![]() Her bir tavuk bagetin etrafını bir adet milföy hamuruyla kaplayın ![]() Üzerine yumurta sarısı sürün ![]() Fırın tepsisini margarinle iyice yağlayın ve milföylü tavukları dizin ![]() Önceden ısıtılmış 200 derece fırında milföylerin üzeri kızarana kadar pişirin ![]() Sıcakken servis yapın ![]() Not:Tavukları milföye sararken isteğe göre karabiber ve kaşar ile tatlandırabilirisiniz ![]() |
![]() |
![]() |
|