Frambuazlı Muhallebi Tarifi |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Frambuazlı Muhallebi TarifiFrambuazlı Muhallebi tarifi Frambuazlı Muhallebi tarifi nasıl yapılır ![]() için Malzemeler : muhallebi için: 3 Su Bard ağı Süt1 Çay Bardağı Un 2 Çay Bardağı Şeker 1 Adet Yumurta Sarısı 2 Tatlı Kaşığı Mısır Nişastası 1 Paket Vanilya tabanına evde kalan kekiniz yada marketlerdeki baton kekler olabilir frambuazlı sos için: 1 5 su bard frambuaz1 su bard su 4 yemek kaş şeker 2 yemek kaş mısır nişastasıFrambuazlı Muhallebi yemeğinin hazırlanışı: 1 muhallebiyi vanilya hariç ocakta sürekli karıstırarak pişiriyoruz kaynayınca ocağı kapatıp vanilya ekleyip 5-6 dk mikserle çırpıyoruz![]() ![]() 2 evde eğer kekiniz varsa 5-6 dilimi rondodan geçirip 2 kaşık sütle yoğuruyoruz (ben dankekin baton kekinini kullandım ) kare borcamın tabanına yoğurduğumuz keki yayıp elimizle bastırıyoruz üzerine hazrladığımız muhallaebiyi döküyoruz![]() 3 frambuazları rondodan geçirip püre haline getiriyoruz şekeri,suyu,mısır nişastasını da ekleyip ocakta sürekli karıstırarak pişiriyoruz muhallebinin üstüne sıcakken döküyoruz buzdolabında en az 3 saat bekletip servis yapın arzuya göre kup bardaklarada doldurabilirsiniz şık bir sunum olurNOT:frambuaz yerine,dondurulmuş vişne yada çilek kullanabilirsiniz |
|
|
|