![]() |
İskoç Çorbasi Tarifi |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() İskoç Çorbasi TarifiİSKOÇ ÇORBASI Kutlanılacak malzeme (4 kişilik): 800 gram ![]() birkaç çorbalık kemik ![]() 8 brüksellahanası, küçük 1 lahana, 2 baş prasa, 1 kahve fincanı arpa, orta irilikte 3 patates, 2 körpe havuç, 1 kara turp, 1 kahve fincanı kıyılmış maydanoz, yeteri kadar tuz ve karabiber ![]() Yapımı: Kemikleri ve eti iyice yıkadıktan sonra bunları büyükçe bir tencereye koymalı tuziayıp biberlemeli ve üzerlerini bir kaç parmak geçecek kadar bol su koymalı ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Bu çorbayı küçük parçalara doğranmış ve kıyılmış maydanozla birlikte tekrar tencereye atılmış et parçalarıyle de servis yapmak mümkün olduğu gibi rendelenmiş peynir kâsesini sofraya götürmek suretiyle de servis yapmak mümkündür ![]() |
![]() |
![]() |
|