![]() |
Alman Mutfağı Salatalar Mezeler Yemek Tarifi |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Alman Mutfağı Salatalar Mezeler Yemek TarifiAlman Salatası Malzemeler: 60 gr elma, 55 gr patates, 40 gr salatalık turşusu, 15 gr zeytin yağı, 12 gr soğan, 60 gr pancar, 15 gr sirke, 4 gr maydanoz, 2 gr tuz Hazırlanışı: Patates ve pancarı kabuklu halde sıcak fırında közleyin ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Alman Mutfağı Salatalar Mezeler Yemek Tarifi |
![]() |
![]() |
#2 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Alman Mutfağı Salatalar Mezeler Yemek TarifiAlman Makarnası Malzemeler : 1 paket makarna Yarım bardak Süt 1 soğan 2 yemek kaşığı Salça 1 çay bardağı su Sıvı Yağı Nane , Kekik Kaşar Peynir 1 adet Sarımsak Pul biber Yapılışı : Makarna haşlanır ![]() ![]() Başka bir kapta yarım bardak süt, 2 yemek kaşığı salça ve 1 çay bardağı su karıştırılır ![]() Tencereye yağ konularak kızıdırlır ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Tabağa konulan makarnanın üzerine rendelenmiş kaşar ve ince kesilmiş kırmızı dolmalık biberle servis yapılır ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Alman Mutfağı Salatalar Mezeler Yemek Tarifi |
![]() |
![]() |
#3 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Alman Mutfağı Salatalar Mezeler Yemek TarifiJambonlu Patates Malzemeler : 4 iri patates Tuz Karabiber 150 gr Füme edilmiş çiğ jambon (Tavla zarı iriliğinde doğranmış) 2 Ç ![]() ![]() 1 Orta boy Kuru Soğan 1 diş sarmısak 2 olgun domates ½ demet Maydanoz 1 limon kabuğu rende Yapılışı : Haşlama suyuna tuz ve bir parça limon kabuğu katılmış suda patatesleri haşlayınız ![]() ![]() 10 dakika kadar kavurmaya devam ediniz ve bu karışımın üzerine dilimler halinde doğranmış haşlanmış patatesleri diziniz, tuz ve karabiber ilavesinden sonra kısık ateşte kapağı kapalı 10 dakika daha pişiriniz ![]() Tencere ateşten alınmadan önce maydanozu varsa fesleğeni ilave ediniz ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Alman Mutfağı Salatalar Mezeler Yemek Tarifi |
![]() |
![]() |
#4 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Alman Mutfağı Salatalar Mezeler Yemek TarifiAlman Pastası Malzemeler : 2 yumurta 1 çay bardağı yoğurt 1 çay bardağı şeker 1 çay bardağı sıvı yağ 3 çay bardağı un 1 paket kabatma tozu Kreması için : 2 su bardağı süt + 1 su bardağı şeker + 2 kaşık un + Yarım margarin Yapılışı : Bütün malzeme sırayla konarak karışım hazırlanır 170 derecede ısıtılmış fırında 45 dakika pişir Pişen kekin arasına orta ateşte pişirilen krema dökülerek üzerine pudra şekeri serpilir |
![]() |
![]() |
![]() |
Alman Mutfağı Salatalar Mezeler Yemek Tarifi |
![]() |
![]() |
#5 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Alman Mutfağı Salatalar Mezeler Yemek TarifiALMAN SOSU Malzemeler : 800 ml Tavuk velutesi 400 ml Tavuk suyu 4 Adet Yumurta sarısı 50 gram Mantar bölünmüş 50 gram Margarin 200 ml Çiğ krema 1 Çay kaşığı tuz ve karabiber 1 Adet limon (suyu) Yapılışı : BEYAZ ET SOSUDUR ![]() ![]() Derin bir tavada tavuk velutesi, tavuk suyu, yumurta sarılarını ve mantarları iyice karıştırıp, bir taşım kaynatın ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Alman Mutfağı Salatalar Mezeler Yemek Tarifi |
![]() |
![]() |
#6 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Alman Mutfağı Salatalar Mezeler Yemek TarifiAlman Ekmeği Malzemeler : 500g un 1 kase ılık su 1 paket (42g) yaş maya (yaşmaya yoksa 1 paket kuru maya) 1 kesme şeker 1 tatlı kaşığı tuz (ben bir tutam kullandım) 2 yemek kaşığı zeytinyağı 1 yumurta üzerine çörek otu veya susam Yapılışı : mayayı ve kesme şekeri ılı:k suda eritin ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ekmeklerinizin üzerine fırça ile oda sıcaklığında su sürüp çörek otu veya susam serpin ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Alman Mutfağı Salatalar Mezeler Yemek Tarifi |
![]() |
![]() |
#7 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Alman Mutfağı Salatalar Mezeler Yemek TarifiAlman Kurabiyesi Malzemeler : 375 gr ![]() 5 Bardak Un 1 Tatlı Kaşığı Maya 1 Yemek Kaşığı Krem Şanti 2 Yumurtanın Sarısı 100 gr ![]() Yapılışı : Yağı, unu ve parçalara ayırdığınız mayayı bir el mikseri ile iyice karıştırın ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Alman Mutfağı Salatalar Mezeler Yemek Tarifi |
![]() |
![]() |
#8 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Alman Mutfağı Salatalar Mezeler Yemek TarifiHamburg Tavuğu Malzemeler : 8 adet tavuk baget (veya bir bütün tavuk 8 parçaya bölünür) 1 çay kaşığı karabiber 2 baş orta boy kuru soğan (halka şeklinde doğranmış) 1 çay kaşığı tuz 1 tatlı kaşığı domates salçası 3 yemek kaşığı margarin 200 gr ![]() 10-15 adet kabuklu veya kabuksuz midye 1 su bardağı beyaz şarap 2 diş sarmısak (dövülmüş) Yapılışı : Öncelikle 2 yemek kaşığı yağ derin bir tavada eritilir ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|