|
|||||||
![]() |
|
|
Konu Araçları |
| böreğipasta, hamur, işleri, tarifleri, yalancı |
Yalancı Su Böreği-Pasta Tarifleri Ve Hamur İşleri |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Yalancı Su Böreği-Pasta Tarifleri Ve Hamur İşleriMALZEMELER ½ paket fiyonk makarna 4 adet milföy hamuru 3 adet yumurta 1 su bardağı süt 1 su bardağı sıvı yağ 1 demet maydanoz 1 kalıp beyaz peynir yeteri kadar tuz ve karabiber HAZIRLANIŞI Kaynayan suya bir tatlı kaşığı tuz atılır, bu suda makarnalar 10 dakika haşlanır ve süzülür Diğer tarafta iki yaprak milföy hamuru merdane ile açılıp, büyütülür ve yağlanmış bir payreks kaba yerleştirilir Haşlanan makarnanın içine ufalanmış peynir, kıyılmış maydanoz, süt, yağ ve iki yumurta ilave edilip, beraberce karıştırılır Bu karışım hamurun üzerine dökülür Diğer iki milföy hamuru da aynı büyüklükte açılıp kabın üzeri kapatılır ve yumurtanın beyazı ayrılıp, üzerine sarısı sürülür 170 derecedeki fırında 45 dakika pişirilir![]() |
|
Yalancı Su Böreği-Pasta Tarifleri Ve Hamur İşleri |
|
|
#2 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Yalancı Su Böreği-Pasta Tarifleri Ve Hamur İşleriBörekler her zaman ilgimi çekmiştir :F Paylaşım için teşekkürler |
|
Yalancı Su Böreği-Pasta Tarifleri Ve Hamur İşleri |
|
|
#3 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Yalancı Su Böreği-Pasta Tarifleri Ve Hamur İşleriYalancı Su Böreği Malzemeler • 5 adet Yufka • 5 adet Yumurta • 1 su bardağı Sıvı Yağ • 1 su bardağı Su İçi için; • 150 gr Beyaz Peynir • Maydanoz Tarif Derince bir kap içinde yumurtaları, sıvıyağı ve suyu iyice çırpın Bu karışımın içine parçalara bölmüş olduğunuz yufkaları batırın Yufkaları tepsiye yaydıktan sonra aralarına rendenmiş peynir ve kıyılmış maydanoz karışımından serpip, üzerlerine yeniden yufka serin Yufkalar ve iç malzemesi bitinceye kadar bu işlemi yapın Yalancı su böreğini 200 derece ısıda pişmeye bırakın![]() |
|
Yalancı Su Böreği-Pasta Tarifleri Ve Hamur İşleri |
|
|
#4 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Yalancı Su Böreği-Pasta Tarifleri Ve Hamur İşleriYalancı Su Böreği Malzemeler • 3 adet yufka, • 3 adet yumurta, • 200 gr margarin, • 1 demet maydanoz, • 250 gr beyaz peynir, Tarif Yağı eritin Yumurtalarla iyice çırpın Yufkayı serin, üzerine iyice harç sürün 4 eşit parçaya bölün Maydanozu ince kıyıp, peyniri ezerek karıştırın Bu iç malzemesinden 1 yemek kaşığı kadar uç kısma koyup rulo yapın Tepsiye dizin Bütün yufkaları bitirdikten sonra yufkaların üzerini örtünceye kadar soğuk su koyun 20 dakika bekletin Kuru bezin üzerine çıkarın Yumurta sarısı sürüp fırında kızartın![]() |
|
|
|