Havuç Borani Nasıl Yapılır |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Havuç Borani Nasıl YapılırHavuç Borani Nasıl Yapılır Havuçları yıkayın, kazıyın, yarım santim kalınlığında yuvarlaklar halinde doğrayın Sarmısakların kabuklarını soyun, bütün bırakın Pirinci yıkayın, süzün Kapaklı yayvan bir kaba 2 kaşık zeytinyağını koyun, kızdırınMalzemeler 500 gram orta boy havuç, 6-7 diş sarmısak, 1 yemek kaşığ pirinç, 4 yemek kaşığı zeytinyağı, 2 çay kaşığı toz şeker, 2 yemek kaşığı limon suyu, tuz ![]() Havuçları yıkayın, kazıyın, yarım santim kalınlığında yuvarlaklar halinde doğrayın Sarmısakların kabuklarını soyun, bütün bırakın Pirinci yıkayın, süzün Kapaklı yayvan bir kaba 2 kaşık zeytinyağını koyun, kızdırın, havuçları ve sarmısakları ekleyin, tahta kaşıkla devamlı çevirerek fazla kuvvetli olmayan bir ateşte beş dakika kadar kavurun, sonunda toz şekerini serpin, karıştırın Havuçların üzerini örtecek kadar sıcak su, limon suyu ve tuzu ekleyin, 2-3 dakika kaynatın Pirinci katın, karıştırın, ateşi kısarak havuçlar yumuşayıp pirinçler şişene kadar arada bir karıştırarak pişirin, suyu eksilirse sıcak su ilave edin Ateşi söndürünce kalan iki kaşık zeytinyağını gezdirin ve kendi kabında soğumaya bırakın Ilık olarak ikram edecekseniz yanında yoğurt ile sofraya getirebilirsiniz![]() |
|
|
|