![]() |
Tavuklu Kadayıf Dolması Nasıl Yapılır |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Tavuklu Kadayıf Dolması Nasıl YapılırTavuklu Kadayıf Dolması nasıl yapılır ![]() Malzemeler : 300 gr Tel Kadayıf yarım Tavuk Göğsü 4 Yemek Kaşığı İrmik 3 Yemek Kaşığı Toz Şeker 1 Su Bardağı Ceviz 2 Su Bardağı Süt ŞERBET MALZEMESİ 3 Su Bardağı Toz Şeker 3 Su Bardağı Su 1 Çay Kaşığı Limon Suyu Tarif : Tavuk göğsünü tuzsuz, sade haşlayınHaşlanan tavuğu süzün ve tel tel didin ![]() irmik, süt, ve şekeri birlikte pişirip soğuyunca dövülmüş cevizi ve tavuk etlerini ekleyiniz ![]() Kadayıftan bir miktar kopararak tabağa yayınız ![]() Uç kısmına yeteri kadar harçtan yerleştirerek dolma sarar gibi sarınız ![]() Tel kadayıf bitinceye kadar bu işlemi uygulayınız ![]() Yağlanmış tepsiye yerIeştirerek üzerine kızdırılmış margarini eşit miktarda gezdiriniz ![]() Önceden ısıtılmış fırında kızartınız ![]() Su ve şekeri birlikte kaynatın ve şerbeti limonla kestirip, soğuması için bırakınız ![]() Kadayıflar sıcak, şerbet soğuk olmak üzere kepçeyle üzerine gezdirip çekmesini bekleyiniz ![]() Servis tabağına alarak servis yapınız ![]() |
![]() |
![]() |
|