![]() |
Rus Yemekleri - Olivier Salatası Tarifi |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Rus Yemekleri - Olivier Salatası TarifiRus Yemekleri- Olivier salatası Tarifi Malzemeler 1 büyük su bardağı, haşlanmış ve ufak küpler şeklinde doğranmış tavuk göğsü filetosu 1 adet büyük boy havuç (doğranmış) 1 büyük su bardağı, haşlanmış, kabukları soyulmuş ve ufak küpler şeklinde doğranmış patates 1 adet küçük, ince doğranmış soğan 2 adet orta boy salatalık turşusu (doğranmış) 1 tatlı kaşığı hardal Yarım su bardağı haşlanmış bezelye 1 tatlı kaşığı limon suyu 1 dolu tatlı kaşığı kapari Tercihen 8 adet ince dilim söğüş dil 1 adet haşlanmış ve rendelenmiş yumurta Marul yaprakları, domates dilimleri, siyah zeytin, dereotu, taze soğan Yarım su bardağı ‘light’ mayonez 2 adet haşlanmış yumurta; süs için, kişi başı yarım yumurta olarak kesilmiş 2 çorba kaşığı süzme yoğurt Yapılışı 1) Rendelenmiş yumurta, mayonez, süzme yoğurt, hardal ve limon suyunu macun kıvamına gelene kadar karıştırın ![]() 2) Büyük bir kâsede, tavuk, patates, bezelye, havuç, turşu, soğan ve kaparileri harmanlayın ![]() ![]() ![]() 3) 4 ayrı tabağa marul yapraklarını açın ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|