![]() |
Fıstıklı Tel Kadayıf Tatlı Tarifi |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Fıstıklı Tel Kadayıf Tatlı TarifiKullanılan malzemeler :Süre N/A Zorluk Derecesi: N/A Kaç Kişilik 10 Yarım kilo çiğ tel kadayıf 250 gr tereyağı veya margarin 250 gr Antepfıstığı (ceviz veya fındık da olabilir) 750 gr şeker[*]4 bardak suTarifin HazırlanışıKadayıf için kenar yüksekliği ortalama 3 santim olan bakır veya alüminyum bir tepsi tercih ediniz ![]() Marketten aldığınız çiğ kadayıfı önce elinizle iyice ufalayıp dağıtın ![]() ![]() Yağın 200 gramlık kısmıyla tepsiyi yağlayın ![]() Kadayıfı ikiye ayırın ve yarısını tepsinin her tarafına eşit olacak şekilde dağıtın ![]() Eşit büyüklükte bir başka tepsiyle, dağıttığınız kadayıfı iyice bastırın ![]() Dövdüğünüz veya öğüttüğünüz fıstığın hepsini tepsinin üzerine dağıtın ![]() Kalan kadayıfı yine eşit bir şekilde fıstıkların üzerine kapatın ![]() Boş tepsiyle yeniden bastırarak pişmesi için fırına verin ![]() ![]() Kadayıfı orta sıcaklıkta, üzeri kızarana kadar pişirin ![]() ![]() ![]() Şerbetinin hazırlanışı: Şerbeti yapacağınız tencereye soğuk suyu boşaltın ![]() Sonra şekerin tamamını boşaltın ve ısıtmadan soğuk suyun içinde karıştırarak tamamen eritin ![]() ![]() Şekeri erittikten sonra kaynatın ve istediğiniz kıvama gelip gelmediğini anlamak için kontrol edin ![]() ![]() Bu aşamadan sonra ateşin altını kısarak kadayıfı fırından alana kadar kısık ateşte bekletin ![]() Bu, şekerin donmasını önler ![]() ![]() ![]() Soğuduktan sonra isteğinize göre kare veya dikdörtgen şeklinde keserek servise sunabilirsiniz ![]() İsteyenler rendelenmiş ince fıstıktan üzerine süs yapabilirler ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|