![]() |
Portakal Kabuğu Şekerlemesi Tatlı Tarifi |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Portakal Kabuğu Şekerlemesi Tatlı TarifiKullanılan malzemeler :Süre 1 saat Zorluk Derecesi: Çok kolay Kaç Kişilik Yeteri kadar ![]() ![]() ![]() 1 kilo portakal[*]2 su bardağı toz şekerHazırlık[*]Portakalın kabuklarını önceden soyup,kare kare yada jülyen şekilde doğrayınız ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Şimdi alın portakalları ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Sonra bir tencereye alın ve üstünü geçecek kadar su ekleyin,kaynatın,sonra suyu süzün ![]() ![]() ![]() ![]() Tamaaaam şimdi haşladığımız portakal kabuklarını tekrar tencere alın ve üstüne 2 su bardağı toz şeker ilave edip,ateşte şöyle bir çevirin,ocaktan alıp soğutun ![]() ![]() ![]() ![]() İşte tamam ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|