Ayva Tatlisi Tatlı Tarifi |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Ayva Tatlisi Tatlı TarifiKullanılan malzemeler :Süre 40-45 dk ![]() Zorluk Derecesi: orta Kaç Kişilik 6 6 ayva 1 elma 5 su bardağı toz şeker yarım çay kaşığı kırmızı gıda boyası 1 çay bardağı ufalanmış ceviz içi 9-10 adet karanfil 1 çay kaşığı tarçın[*]KaymakHazırlıkAyvaları ortadan ikiye bölüp, kabuklarını soyup, çekirdek yataklarını çıkarıyoruz [*]Ayrı bir yerde rendelediğimiz elmayı, 1 su bardağı şekeri,tarçını, ceviz içlerini ve karanfilleri 5-10 dk kavuruyoruzTarifin HazırlanışıTemizlenmiş ayvaları, yayvan bir tencereye diziyoruz![]() Gıda boyasını 1 çay bardağı suda eritip üzerlerine gezdiriyoruz ![]() 4 su bardağı sekeri de üzelerine gezdirdikten sonra(1 su bardağı şekeri ayırdık), ayvaların yarısına kadar su ekleyip kısık ateşte, ayvalar hafif yumuşayıncaya kadar pişiriyoruz ![]() Pişen ayvalarımızı ayrı bir tepsiye dizip, içlerine bu karışımı eşit olarak paylaştırıp, 180 derecelik fırında 15 dk fırınlıyoruz![]() Soğuyunca kaymakla servis yapıyoruz AFİYET OLSUN![]() |
|
|
|