![]() |
Yoğurt Tatlısı Tatlı Tarifi |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Yoğurt Tatlısı Tatlı TarifiYoğurt Tatlısı Tatlı Tarifi Malzemeler • 400 g yoğurt • 6 yumurta • 600 g (3 1/4 su bardağı) irmik • 120 g (1/2 su bardağı) tozşeker • 120 g (1 su bardağı) un • 40 g (1/3 su bardağı) nişasta ŞURUBU İÇİN • 450 g (1 4/5 su bardağı) • Tozşeker • 750 ml (3 su bardağı) su • 1/2 limon suyu SÜSLEME İÇIN • 250 ml (1 su bardağı) krem şanti • 6 adet ağaççileği ya da çilek Tarif Once firınınızı 180 °C`ye getirip ısıtın ![]() ![]() ![]() Yumurtaları, aynı şekilde, sıcak sudaki bir kabın içinde şekerle birlikte karıştırın ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Bu arada bir tencerede şeker, su ve limon suyunu 4-5 dakika kaynatın ![]() ![]() Servis tabaklarına birkaç kaşık krem şantiyi koyun ![]() Üzerine porsiyonlanmış yoğurt tatlılarından yerleştirin ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|