![]() |
Bademli Tart Tatlı Tarifi |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Bademli Tart Tatlı TarifiMALZEMELER 4 adet yumurta 1 paket vanilya 1 çorba kaşığı un 3 çorba kaşığı viski 200 gr çekilmiş badem 1 su bardağı toz şeker 1 çorba kaşığı toz şeker 1 su bardağı portakal suyu HAZIRLANIŞI Yumurta sarılarını bir su bardağı şeker ve vanilya ile çırpın ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Bademli Tart Tatlı Tarifi |
![]() |
![]() |
#2 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Bademli Tart Tatlı TarifiBademli Tart [/B]Malzemeler • Eritilmiş Alba 120 g • Ceviz 120 g • Badem 120 g • Fındık 60 g • Yumurta 400 g • Şeker 600 g • Süt 30 g • Vanilya Tarif [/I]Sos Ceviz, badem ve fındığın bir kısmı süsleme için ayrılır ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Tartın Tamamlanması Tart hamuru merdaneyle açılır, kalıba yerleştirilir, hamurun fazlası alınır, üst yüzey süslemesi için saklanır ![]() Tartın içi hazırlanan sos ile doldurulur ve 15 dakika 180 °C`de ön pişirmeye tabi tutulur ![]() Tart hamuru ile tartın üst yüzeyine saç örgüsü deseni süslemesi yapılır ve üst yüzeye konulan cevizler ile garni tamamlanır ![]() Kenar süslemesi yapıldıktan sonra tart tekrar fırına verilir ve 35-40 dakika 180 °C`lik fırında pişirilir ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|