Tavuk Kızartma Tarifi |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Tavuk Kızartma TarifiTavuk Kızartma Tarifi ![]() Malzemeler •1 tane orta boy tavuk •Tuz ve biraz karabiber Tavuk Kızartması Yapılışı 1 – Önce tavuğu iyice yıkayarak temizleyin, but ve kanatları bağlanarak birleştirilir, isteğinize bağlı olarak boyun ya da kanatları ayırabilirsiniz Tavuğu tuz ve karabiber ile birlikte iyice ovun![]() 2 – Kızartma tarifleri kriterlerine uygun biçimde ısıtılmış termik tabanlı bir tencereye koyun, elinizle bastırın ve bir süre kızartın Bu kızartma işlemi dört yüzü için de yapılır![]() 3 – Daha sonra da tencerenin kapağı sıkıca kapatılır Isı ayarı yapıldıktan 30 dakika sonra tenceredeki tavuk ters yüz edilerek 30 akika daha pişirilir İstenirse tavuğun üzerine sos ilave edilerek servis yapılır![]() |
|
|
|