![]() |
Şerbetli Tatlılar Tatlı Tarifi |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Şerbetli Tatlılar Tatlı TarifiRevani Malzemeler 7 Adet yumurta 15 Çorba kaşığı tozşeker 15 Çorba kaşığı irmik 15 Çora kaşığı süt 15 Çorba kaşığı un 3 Paket kabartma tozu Yarım rendelenmiş portakal kabuğu Şerbeti için : 1 Litre su 1 Kilo tozşeker 1 Dilim limon Üzerine : Yarım su bardağı dövülmüş fındık Hazırlanışı · Çırpma kabına şeker ile yumurtaları koyun ve şeker iyice eriyene kadar çırpın ![]() · Yumurtalı karışıma irmiği ve sütü ilave edin ![]() · Çırpmaya devam edin, ardından unu ve kabartma tozunu ekleyin ![]() · Kabartma tozunun hamurun her yerine dağılması için hamuru iyice karıştırın ![]() · Yarım portakal kabuğunu rendeleyin ve hamurun içine katın ![]() · 50 Santim çapındaki yuvarlak bir tepsiyi yağlayın ![]() · Hamuru tepsiye dökün ve önceden ısıtılmış 100 dereceli fırında pişirin ![]() · Bu arada tatlının şerbetini hazırlayın ![]() · Şeker ve suyu kaynatın ![]() · Şurup kıvamına geldiğinde 1 dilim limonu ekleyin ![]() · 1-2 Dakika bu şekilde kaynatın ![]() · Sonra ılınması için bir kenarda bekletin ![]() · Ilık şerbeti, kare şeklinde kestiğiniz tatlının üzerine dökün ![]() · Şerbeti çekene kadar bekletin ![]() · Üzerine dövülmüş fındığı serperek servis yapın ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Şerbetli Tatlılar Tatlı Tarifi |
![]() |
![]() |
#2 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Şerbetli Tatlılar Tatlı TarifiBAKLAVA Malzemeler
Yapılışı Kare veya dikdörtgen fırın kabınıza 1 kat yufka koyun ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Bu esnada şerbetinizi kaynatın ![]() ![]() Şerbet ve baklava ılık iken şerbeti baklavaya dökün ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Şerbetli Tatlılar Tatlı Tarifi |
![]() |
![]() |
#3 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Şerbetli Tatlılar Tatlı TarifiMalzeme Listesi: 125 gr (oda sıcaklığında yumuşamış ) tereyağı yarım su bardağı pudra şekeri 2 yemek kaşığı irmik 1 yumurta 1 paket şekerli vanilin, 1 tatlı kaşığı kabartma tozu un (2 su bardağı un yeterli geliyor) Şerbet 2 su bardağı su 3 su bardağı şeker 1 yemek kaşığı limon suyu İlk önce şerbeti kaynatın ![]() ![]() ![]() Un hariç diğer malzemeleri karıştırın ![]() ![]() ![]() ![]() 180 derecede hafif pembeleşinceye kadar pişirin ![]() Fırın tepsisini fırından çıkarın 1-2 dakika bekletin ve üzerine ılımış şerbeti dökün ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Şerbetli Tatlılar Tatlı Tarifi |
![]() |
![]() |
#4 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Şerbetli Tatlılar Tatlı TarifiGüllaç malzemeler:
1 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() 2 ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Şerbetli Tatlılar Tatlı Tarifi |
![]() |
![]() |
#5 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Şerbetli Tatlılar Tatlı TarifiVEZİR PARMAĞI Malzeme: 500 gr un, 3 bardak su, 1 çay kaşığı tuz, 1 çay kaşığı şeker, 2 çorba kaşığı ayçiçek yağı, 4 adet yumurta, 4 bardak su, 4 bardak şeker, limon suyu, kızartmak için sıvıyağ, Tarif: Öncelikle şurup için 4 bardak şekerle 4 bardak suyu kaynatın ![]() ![]() ![]() Hamur için suyu, tuzu, şekeri ve yağı kaynatın ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Şerbetli Tatlılar Tatlı Tarifi |
![]() |
![]() |
#6 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Şerbetli Tatlılar Tatlı TarifiŞTRUDEL Malzeme: 250 gr un, 100 gr tereyağı, 1 çay fincanı su, 1 fiske tuz, 1 adet yumurta akı, 500 gr pudra şekeri, 125 gr ince çekilmiş ceviz, 50 gr elma, 1,5 kahve fincanı toz şeker, 100 gr kuru üzüm, 1 çay kaşığı tarçın, Tarif: Soyulup ince ince doğranmış elmaları, çekirdeksiz kuru üzümü, toz şeker ve tarçınla harmanlayarak karıştırın ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Şerbetli Tatlılar Tatlı Tarifi |
![]() |
![]() |
#7 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Şerbetli Tatlılar Tatlı TarifiSADABAD LOKMASI Malzeme: 1,5 su bardağı su, 2 su bardağı un, 3 çorba kaşığı margarin, 3 adet yumurta, 1 tutam tuz, 1 tutam şeker, 1 çay bardağı iri dövülmüş ceviz veya fındık, 2,5 su bardağı su, 2,5 su bardağı şeker, 2 dilim limon, Tarif: Öncelikle şurubu hazırlamak için 2,5 bardak şeker ile 2,5 bardak suyu kaynatın ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Şerbetli Tatlılar Tatlı Tarifi |
![]() |
![]() |
#8 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Şerbetli Tatlılar Tatlı TarifiTATLILAR HAKKINDA Şeker tadında olan, içinde şeker bulunan yiyeceklerdir Tatlılar birkaç çeşide ayrılır Süt ve meyve ile yapılan tatlılar hafif ve hazmı kolaydır Hamurlu tatlılar una yağ, fındık, fıstık gibi yardımcı yiyeceklerin konulması ile yapılır Pişirildikten sonra üzerine şurup dökülür Diğer tatlılara nazaran hazmı daha zordur Şurupla yapılan hamur tatlılarında sıcak tatlıya sıcak şurup döküldüğü zaman tatlı hamur olacağından bunlardan biri sıcak biri soğuk veya ikiside ılık olmalıdır Hamur tatlılarında şurup orta kıvamda hazırlanmalıdır Koyu olursa tatlı şurubu emmez ve sert olur Sulu olursa tatlı fazla yumuşar Bütün tatlılar servis tabağına konduktan sonra hindistan cevizi rendesi, kıyılmış fındık, fıstık, badem ve ceviz ile süslenebilir Türk mutfağında, diğer bütün Ortadoğu ve Balkan mutfaklarında olduğu gibi, tatlının ayrı bir önemi ve ağırlığı vardır Özellikle halk arasında, tatlı, bir yiyecek olmanın çok ötesinde "sembolik" anlamlar taşır En acı günlerden en mutlu günlerimize kadar tatlının ikram edilmesinin âdet olmadığı bir anımız yok gibidir Yaslarımızı, sevinçlerimizi hep bu yiyecek türüyle ifade ederiz |
![]() |
![]() |
![]() |
Şerbetli Tatlılar Tatlı Tarifi |
![]() |
![]() |
#9 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Şerbetli Tatlılar Tatlı TarifiYOĞURT TATLISI Malzemeler: ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Şerbeti için : ![]() ![]() ![]() Yumurta ile şekeri çırpın ![]() ![]() ![]() ![]() Şerbeti için de su ile şekeri kaynatın ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|