![]() |
Vişneli Pirinç Tatlısı Nasıl Yapılır |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Vişneli Pirinç Tatlısı Nasıl YapılırVişneli Pirinç Tatlısı nasıl yapılır ![]() Malzemeler : 1 su bardağı pirinç 3 ![]() 250 ml krema 1 tutam tuz 1 paket vanilya Yarım su bardağı tozşeker Sos için : 1 tatlı kaşığı nişasta 1 su bardağı su 250 gr çekirdeksiz vişne 3 çorba kaşığı tozşeker Tarif : 1 Su bardağı pirinci iyice yıkayınız ![]() Suyunun süzülmesi için süzgeçte bekletiniz ![]() Tencereye sütü, kremayı, 1 tutam tuzu, vanilyayı ve yarım su bardağı tozşekeri aktarınız ![]() Kısık ateşte koyulaşana kadar arasıra karıştırarak pişiriniz ![]() Sonra; kremalı pirinci kaselere doldurunuz ![]() Sos için nişastayı 1 su bardağı suda eritiniz ![]() Küçük boy bir tencereye aktarınız ![]() Süslemek için vişneden bir miktar ayırınız ![]() 3 Çorba kaşığı şekeri ve 250 gr çekirdeksiz vişneyi ilave ediniz ![]() Sos kıvamına gelene kadar pişiriniz ![]() Kaselerdeki tatlının üzerine sostan gezdiriniz ![]() Oda sıcaklığında ılınmasını bekleyiniz ![]() Bir süre buzdolabında soğuttuktunuz ![]() Üzerini vişne taneleri ile süsledikten sonra servis yapabilirsiniz ![]() |
![]() |
![]() |
|