![]() |
Keşkül Tatlısı Tarifi Tatlı Tarifi |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Keşkül Tatlısı Tarifi Tatlı TarifiKEŞKÜL Malzemeler : ![]() 8 bardak süt 1 1/4 bardak toz şeker 1 bardak hindistan cevizi tozu 1 çay bardağı pirinç unu 1 bardak iç badem Tuz Hazırlanışı : Bir havana, iki üç defa da olmak üzere elinizdeki toz hindistan cevizi ile azar azar 1 çay bardağı sütü koyarak dövün ![]() ![]() ![]() Diğer taraftan başka bir kaba pirinç ununu koyarak bunun üstüne 1 bardak suyu sicim gibi akıtın ve bir taraftan da karıştırarak pirinç ununu su içinde eritin ![]() ![]() ![]() Soğuyunca tam ortalarına, kaynar suya sokulup çıkartılarak kabukları soyulmuş ve dövülmüş 1 bardak badem içi serpilerek servis yapılır ![]() |
![]() |
![]() |
|