![]() |
Sembusek Malzemeler Yapılışı Sembusek Tarifi |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Sembusek Malzemeler Yapılışı Sembusek TarifiSembusek Malzemeler Yapılışı Sembusek Tarifi Malzemeler: Hamuru için: 1 su bardağı yoğurt 4 yumurta 1 su bardağı sıvıyağ un, tuz iç malzemesi: 4 adet soğan 1/2 kilo kıyma 300gr ![]() 1/2 demet maydanoz 3 yemek kaşığı domates salçası acılığına göre yarım yada 1 yemek kaşığı biber salçası karabiber, tuz, yenibahar Yapılışı: Yaklaşık 5 su bardağı unu ve tuzu eleyip ortasını açarak havuz yapın ![]() Sıvı malzemeleri ortasına koyup yanlardan un alarak hamuru yoğurmaya başlayın ![]() Yeterince un ilave ederek çok yumuşak olmayan bir hamur elde edene kadar yoğurup dinlenmeye bırakın ![]() Kıymaya önce salça ve baharatları yoğurarak yedirin ![]() Daha sonra ince kıyılmış veya robottan geçirilmiş soğan, maydanoz ve biberleri ilave edip karıştırın ![]() Hamurları yumurtadan biraz ufak büyüklükte bezelere ayırın ![]() Merdane ile tatlı tabağı kadar açıp ikiye katlayıp tekrar açın ![]() Bol kıymalı içten sürüp kapatın ve ruletle veya keskin bir tabağın kenarı ile düzgünce kesin ![]() Fırın kağıdı serilmiş tepsiye alıp (yaklaşık 6şar adet) üzerlerine yumurta sarısı sürün ![]() 200C dereceli ısıtılmış fırında altı üstü kızarana kadar pişirin ![]() Pişenleri bir tepside üst üste alıp mutfak bezi ile kapatın ve tüm hamurları aynı şekilde pişirip hazır hale getirin |
![]() |
![]() |
|