![]() |
Çilekli Sufle Gato Tarifi |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Çilekli Sufle Gato TarifiÇilekli Sufle Gato Tarifi Malzemeler 10 Çorba kaşığı tereyağı 2/3 su bardağı tozşeker 1 Çorba kaşığı glikoz şurubu ya da şekerli su 2 Adet yumurta 2 Çay kaşığı vanilya Yarım su bardağı yayık ayranı 1 ![]() 2 Çorba kaşığı kakao Krema İçin: 3 Çorba kaşığı tereyağı 1/4 su bardağı esmer şeker Yarım su bardağı çilek kompostosu 2 Adet yaprak jelatin 2 Adet yunurta 2 Su bardağı krema Üzerine: Çilek Hazırlanışı Fırını 180 dereceye ayarlayın ![]() 17 cm çapında yuvarlak, derin bir kare kalıbı yağlayın ![]() Kalıpları yağlı kağıtla kaplayın ![]() Kağıtları da yağlayın ![]() Tereyağını, şekeri ve glikozu mikserle çırpın ![]() Yumurtaları tek tek ekleyin ![]() İyice karıştırın ![]() Un ve yayık ayranını ekleyip, metal bir kaşıkla karıştırmaya devam edin ![]() Karışımın yarısını yuvarlak bir kalıba boşaltın ![]() Artan hamurun yarısını da kare kalıbın yarısını kaplayacak şekilde boşaltın ![]() Kalan hamura kakao ekleyin ![]() Kare kalıbın boş kısmına yapın ![]() Yuvarlak keki 30 dakika, kare keki 20 dakika pişirin ![]() Bu arada kremayı hazırlayın ![]() Bunun için, tereyağı, şeker ve çilek kompostosunu kısık ateşte eriyene dek ısıtın ![]() Jelatini katıp eritin ![]() Ocaktan alın ![]() Yumurta sarılarını çırpın ![]() Karışıma ekleyin ![]() Yumurta beyazlarını da katılaşana dek çırpıp, metal bir kaşıkla tencereye ilave edin ![]() 18-20 cm çapında açılır bir kek kalıbına folyo serin ![]() Kenarlarına 2 cm yükseklik verin ![]() Yuvarlak keki kalıbın zeminine yerleştirin ![]() Kare kalıptaki kekten 20 adet küçük kare kesin ![]() Bunları yuvarlak kekin etrafına dik olarak bir kakaolu, bir vanilyalı şeklinde dizin ![]() Kekin ortasına yıkanıp ayıklanmış çileklerin yarısını koyun ![]() Üzerine kremayı yayın ![]() Bir gece buzdolabında bekletin ![]() Çileklerle süsleyip servis yapın ![]() |
![]() |
![]() |
|