![]() |
Hamur İşleri İle İlgili Püf Noktaları Nelerdir |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Hamur İşleri İle İlgili Püf Noktaları NelerdirHamur işleri İle İlgili Püf Noktaları nelerdir Hamur işleri yaparken size yardımcı olacak püf noktalar ![]() ![]() ![]() Pastanın piştikten sonra kalıbından rahat çıkması için 10 dakika bekletin ![]() Fırına sürdüğünüz kek kalıbının altına biraz tuz koyun, kalıbın yanmasını önleyin ![]() Keki kalıptan çıkarmak için, fırından çıktıktan sonra 15 dakika kadar kalıbıyla ıslak bir bezin üzerinde bekletin ve sonra bıçağı kekin çevresinde dolaştırarak kalıbı ters çevirip dışarı çıkartın ![]() Marketten alınan bisküvilerin paketini açtıktan sonra kendi ambalajında bırakmayın ![]() ![]() Pişen kurabiyeler tepside soğuyunca yapışır ve parçalanarak çıkar ![]() ![]() Hamuru iyi açabilmek için unu iyice yoğurduktan sonra yarım saat kadar dinlenmeye bırakın ![]() Dinlenmeye bırakılan hamuru, altının yapışmaması için un serpilmiş bir kaba koyun ![]() Hamurun üstünün kurumaması için nemli bir bez örtün ![]() Un ile yapılan pasta, kek, kurabiyeye biraz limon suyu koymak hamuru kabartır ![]() Hamur açılan oklavanın hamura yapışmaması için ara sıra unlamak gerekir ![]() |
![]() |
![]() |
|