![]() |
Çanakkale Ordu Destanı |
![]() |
![]() |
#1 |
GöKKuŞaĞı
![]() |
![]() Çanakkale Ordu DestanıÜçyüz otuz, sözüm hakkın kelamı, Padişahın geldi büyük selamı, Enver Bey’in düşmanı kırmak meramı ![]() Bugün bizden vatan razı olacak, Nefer şehit, ordu gazi olacak ![]() Euzu besmele çektim çıkarken, Köye baktım şöyle yüksek bir yerden, Karargaha koştum üç günde erken ![]() Bugün bizden vatan razı olacak, Nefer şehit, ordu gazi olacak ![]() Kumandan emrini verdi bir gece, Anadolulardan layıktır nice, Yiğitler şehadet şerbeti içe ![]() Bugün bizden vatan razı olacak, Nefer şehit, ordu gazi olacak ![]() Rumeli toprağı yoğrulmuş kanla, Ün alınır ancak verilen canla, Herkesin yüreği çarpıyor canla ![]() Bugün bizden vatan razı olacak, Nefer şehit, ordu gazi olacak ![]() Kurşunlar atıldı düşmana karşı, Şehitler buldular göklerde arşı, Gaziler döktüler sevinç göçyaşı Bugün bizden vatan razı olacak, Nefer şehit, ordu gazi olacak ![]() Düşmanın gür sesli büyük topları, Delik deşik etti toprağı yarı, Korkak Frenklerin yokmuş hiç arı ![]() Bugün bizden vatan razı olacak, Nefer şehit, ordu gazi olacak ![]() İngilizler Frenge dostmuş diyorlar, Bir kötü, kötüye elbette uyar, Onlara bu meydan gelecek pek dar ![]() Bugün bizden vatan razı olacak, Nefer şehit, ordu gazi olacak ![]() Çanakkale’yi siz sandınız boştur, Davulun sesi de uzaktan hoştur, Saptığınız bu yol bir dik yokuştur ![]() Bugün bizden vatan razı olacak, Nefer şehit, ordu gazi olacak ![]() Arıburnu! Hani topların nerde, Gazilik arzusu var hangi serde, Şehitlik göktedir, gazilik yerde ![]() Bugün bizden vatan razı olacak, Nefer şehit, ordu gazi olacak ![]() Ben yorgun değilim içim bir tufan, Müslümandan var mı savaştan kaçan ? Türktür dünyaya al bayrak açan ![]() Bugün bizden vatan razı olacak, Nefer şehit, ordu gazi olacak ![]() Aruburnu, haydi toplar gürlesin, Ey düşman kaçma, tavşan mı nesin? Bir hücumdan hemen kesildi sesin ![]() Zırhlılar gitti deniz dibine, İlk hücumdan sonra ya bu kaçış ne? Kaç durma, girerse fırsat eline ![]() Çanakkale’yi hiç verir mi Türkler? İstanbul’umuzu alacak bir er, Var mıdır dünyada, nerde o asker? Boyabatlı Ömeroğlu Mustafa, Yazdı bu destanı girerken safa, Murada gitmektir arşı tavafa Arıburnu'nda 24 Mayıs 1915 gecesi şehit olan Boyabatlı Mustafa'nın üzerinde bulunan şiirden ![]() ![]() ![]()
![]() |
|