Terbiyeli Izgara Et |
|
|
#1 |
|
Şengül Şirin
|
Terbiyeli Izgara EtTerbiyeli Izgara Et Malzemeler, 500 gram dana eti 2 adet orta boy kuru soğan 1 su bardağı süt Yarım su bardağı zeytinyağı Damak tadınıza göre tuz ve kekik Hazırlanışı, Soğanın kabuklarını soyup rendeleyin Derin bir kapta soğan rendesi, süt ve zeytinyağını karıştırın Dana etini orta incelikte şeritler halinde doğrayın Zeytinyağlı karışıma etleri ilave edin Buzdolabında 1 saat terbiyelenmesi için bekletin Dumansız ızgara ya da mangalda etlerin iki tarafını pişirin Pişmeden iki dakika önce tuz ve kekiğini ekleyin Afiyet olsun Püf Noktası: Etlerinizi mangalda pişiriyorsanız; ızgaraya yapışmaması için kuru soğanı ortadan ikiye bölün Mangalın ızgarasını soğanla ovun Bu sayede etleriniz ızgaraya yapışmayacaktır
__________________
Arkadaşlar, efendiler ve ey millet, iyi biliniz ki, Türkiye Cumhuriyeti şeyhler, dervişler, müritler, meczuplar memleketi olamaz
En doğru, en hakiki tarikat, medeniyet tarikatıdır |
|
|
|