![]() |
Sarmısaklı Acı Sos - Sos Tarifi |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Sarmısaklı Acı Sos - Sos TarifiSarmısaklı Acı Sos - sos tarifi MALZEMELER 4 diş sarmısak 2 adet acı yeşil biber 2 adet acı kırmızı biber 1 demet maydanoz 50 gr toz şeker 5 yemek kaşığı zeytinyağı 4 yemek kaşığı beyaz üzüm sirkesi tuz yeterli miktarda su (takribi 450 ml) HAZIRLANIŞI Biberleri uzunlamasına kesip açtıktan sonra saplarını ve çekirdeklerini çıkartın ardından çok ince ince doğrayın Sarmısakları da soyduktan sonra yine çok ince kıyın Su, sirke, şeker, tuz, sarmısaklar ve biberi 5 dakika kadar orta ateşte kaynatın, soğutun ve maydanozları da kıyıp zeytinyağı ile beraber sosa ilave edin Afiyet Olsun ! |
![]() |
![]() |
![]() |
Sarmısaklı Acı Sos - Sos Tarifi |
![]() |
![]() |
#2 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Sarmısaklı Acı Sos - Sos TarifiTAVUK KANATLARI Malzemeler 2 adet piliç veya tavuk kanatları 2 çorba kaşığı pul biber 2 çorba kaşığı ketçap 2 diş ezilmiş sarımsak Tuz, karabiler MARİNAD SOS İÇİN 4 çorba kaşığı sıvı yağ Birkaç damla acısso 1 tatlı kaşığı kırmızı toz biber TAVUK KANATLARI TARİFİ Marine etmek için sıvı yağ, acısso ve kırmızı toz biberi tel ile çırpıp, yoğun bir marinad sos hazırlayın ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|