Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri > Kebap, Köfte & Et Yemekleri

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
köftesiyemek, tarifleri, tencere

Tencere Köftesi-Yemek Tarifleri

Eski 10-14-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Tencere Köftesi-Yemek Tarifleri




TENCERE KÖFTESI
MALZEMELER
300 gr dana kıyma
1 dilim bayat ekmek içi
1 küçük kuru soğan
2 diş sarımsak
tuz, karabiber, kimyon
kekik,
3 orta boy patates,
yarım çay bardağı zeytin yağı
1 tatlı kaşığı domates salçası
3 sivri biber
2 domates

HAZIRLANIŞI
Kıyma, ekmek içi, rende soğan ve rende sarımsak ile isteğe bağlı tuz ve baharatları iyice yoğurun Yayvan bir tencereye yağın yarısını koyun Üzerine yassı olarak hazırlanmış
köfteleri dizin Patatesleri soyun ve yıkayın Kızartmalık şeklinde doğrayın ve köftelerin üzerine dizin Sivri biberleri ikiye bölün, patateslerin üzerine yerleştirin Üzerine kabuğu soyulmuş domatesleri rendeleyin Tuz ve yağın kalanını dökün, kapağı kapatın Kısık ateşte bir süre pişirin Patatesler tam yumuşamadan diğer tarafta salçayı yarım bardak sıcak su içinde eritip, bir çay kaşığı kekik ile birlikte tencereye dökün Patatesler yumuşayana kadar pişir


Alıntı Yaparak Cevapla

Tencere Köftesi-Yemek Tarifleri

Eski 10-14-2012   #2
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Tencere Köftesi-Yemek Tarifleri




ISLAMA KÖFTE

Malzemeler:

1/2 kg dana kıyma
1 kuru soğan
Kurutulmuş ekmek içi
Köfte baharı ve tuz
Islama malzemesi:
İnce dilimlenmiş bayat ekmek
Kemiksuyu
Kırmızı biber
sıvıyağ
süslemek için:
2 domates
2 yeşil biber
Yapılışı:Köfte malzemesi ile istediğiniz büyüklüklerde köfte hazırlayın Diğer tarafta kemik suyu hazırlayınİçine biraz sıvıyağ ve rengi kırmızı olacak şekilde toz kırmızı biber ve tuz ekleyinBayat ekmekleri bu suya batırıp bekletmeden alın Köfteleri ve ekmekleri ızgarada pişirinDomates ve biberleri de pişirdikten sonra en alta ekmekleri üzerine köfteleri ve en üstünede domates biberleri koyarak sıcak servis yapın Hem bayat ekmekler değerlenmiş olacakHem de bereketli bir yemek ortaya çıkacakAfiyet olsun…
--------------------------------------------------------------
KÜTAHYA KÖFTESİ

MALZEMELER

1 çay kaşığı nane
2 çorba kaşığı kıyma
1 çay bardağı bulgur
2 çorba kaşığı tarhana
1 çorba kaşığı tereyağ
1 çay kaşığı karabiber
1 tatlı kaşığı kırmızı biber
1,5 su bardağı yoğurt
tuz
4 kişilik

HAZIRLANIŞI

Tarhanayı üzerini örtecek kadar ılık suda 1 saat kadar bekletin ve bulguru da yarım saat kadar ılık suda beklettikten sonra ikisini karıştırın Şişene kadar bekleyip, karabiber,tuz ve kıymayı ilave edin Malzemeleri yoğurup, hamur yapın Hamur köfte yapılacak kıvamda olmalıdır Bu hamurdan misket iriliğinde parçalar koparıp, köfteler yapın Tencereye üç su bardağı su koyun Köfteler kaynayan su hafifçe çekilene kadar kaynar suda pişirilmelidir Su kaynayınca köfteleri alın ve kalan suyu yoğurt ile karıştıtırp yoğurdu sulandırarak köftelerin üzerine dökünBu işlemin tepside yapılması tavsiye edilir Tereyağını eritip, kırmızı biberi ve katın Köftelerin üzerine döküp, servis yapın

Afiyet olsun

--------------------------------------------------------------------------HIRTLAMA KÖFTE

Malzemeler: 1 kg dana eti (az yağlı), 1 çay bardağı mısır unu (içi çin), 1 çay bardağı mısır unu (dışı için), 1 yemek kaşığı yayla otu veya kekik, 2 yemek kaşığı tereyağı, yeterince tuz

Yapılışı:<B> Etin sinirleri iyice alınır Tahta et kütüğü üzerinde satırla iyice kıyılır (Kıyma kıvamına gelinceye kadar) İçine bir çaybardağı mısır unu, tuz, yayla otu ilave edilerek iyice yoğrulup fındıktan biraz büyük parçalar halinde yuvarlanır Eritilmiş tereyağında karıştırılarak kızartılır (Kızartılmadan önce mısır ununa bulanır) Sıcak servis yapılır
-------------------------------------------------------------------------SARAY KÖFTESİ

Malzemeler
Yarım kg kıyma
4 sivri biber
1 yumurta
et suyu
1 büyük sogan
salça
Maydanoz
3 diş sarımsak
Tuz
köfte baharatı
5 adet patlıcan (ince ve uzun)

Yapılışı
Soğan, maydanoz ve sarımsağı kıyın Kıymaya, yumurta ve baharatları ekleyip yoğurun ve bir saat bekletin Bu arada patlıcanları uzun ve 15 santim kalınlığında dilimler halinde kesip tuzlayın Biberleri dörde bölün Kızgın sıvı yağda kızartın Köfteleri hazırlayın Ardından bir köfteyi bir kızartılmış patlıcan dilimine sarın ve kürdanı köfteye batır Üstüne bir parça biber koyun Köftelerin hepsini aynı şekilde hazırlayıp tepsiye dizin Üstüne et suyu ve salça karışımını dökün Yaklasik yarım saat fırında pişirin

-------------------------------------------------------------

HEKEHEŞENDİ

MALZEMELER
1 su bardağı pirinç
300 gr kıyma
2 adet yumurta
1 çay kaşığı tuz
½ çay kaşığı karabiber

HAZIRLANIŞI
Pirinci yıkayıp tuzunu ekleyin ardından, yağsız olarak pilav yapın Hazırladığınız pilav soğuyunca karabiber ve kıymayı ilave edin ve pirinçleri kırmamaya dikkat ederek yoğurun Elde ettiğiniz hamurdan köfteler yaparak, çırpılmış yumurtaya bulayın Kızgın yağda iki tarafını da kızartın

</B>


Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.