Ümit Usta Zeytinli Ekmek Tarifi |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Ümit Usta Zeytinli Ekmek TarifiZEYTİNLİ EKMEK Ümit Usta 1 kilo (4 ekmeklik) ekmek hamuru ya da malzemesi 500 gram siyah zeytin 2 adet kuru soğan 1 su bardağı sıvıyağ 1,5-2 çorba kasığı kuru nane Tuz Zeytinlerin çekirdeklerini çıkartıp, kıydıktan sonra, ince ince kıyılmış kuru soğan kuru nane, sıvıyağ ve yeterince tuz ile iyice ovalım ![]() Hamura ilave edip, yoğurarak iyice karıştıralım ![]() Limon büyüklüğünde parçalar kopartıp, avucumuzun içinde yuvarladıktan sonra, önceden yağladığımız fırın tepsisine aralıklı olarak dizelim Mayalanıp, kabarması için sıcak bir ortamda en az yarım saat dinlendirelim![]() Önceden ısıttığımız fırında pişirip, ister sıcak, ister de soğuk olarak servis yapalım ![]() Not: Kıbrıs mutfağına aittir Ekmek hamurunu kendiniz yapmak isterseniz malzemesi; un, tuz, maya ve sudan yapılmaktadır![]() |
|
|
|