Ankara Usulü Ay Çöreği Nasıl Yapılır |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Ankara Usulü Ay Çöreği Nasıl YapılırAnkara usulü Ay Çöreği nasıl yapılır Malzemeler Hamur malzemeleri 1 paket margarin/teremyağ/zeytinyağlı becel, oda sıcaklığında 1,5 – 2 su bardağı pudra şekeri yarım su bardağı ılık süt 30gr yaş maya veya 1 yemek kaşığı toz maya aldığı kadar un 2 yumurtanın sarısı (üzerine) iç malzemeleri: 2 su bardağı ceviz, dövülmüş yarım su bardağı pudra şekeri 1 su bardağı çekirdeksiz üzüm 1 tatlı kaşığı tarçın 1 yemek kaşığı süt Tarifi Mayayı ılık sütte eritin ![]() Yumuşak margarin ile pudra şekerini ezin ![]() Bir miktar unu şekerli margarinin üzerine dökün ![]() Mayayı azar azar ilave edin ![]() Aldığı kadar un ilave ederek yumuşak bir hamur elde edin ![]() Hamurun üzerini örtüp oda sıcaklığında 1 – 1,5 saat bekletin ![]() Bu hamur ekmek hamuru gibi iki katı olmuyor ![]() O yüzden kabarmazsa endişe etmeyin ![]() Bu arada kuru üzümleri ikiye doğrayın ![]() Cevizleri dövün bunları tarçın, pudra şekeri ve süt ile karıştırın![]() Hamurdan parçalar koparıp enlemesine elips şeklinde açın ![]() İçine bir tatlı kaşığı içten koyun ![]() Uzun kenarları poğaça yapar gibi kapatın ![]() Daha sonra elinizle hafif bastırarak çubuk yapın ![]() Daha sonra ay şekli verin hepsini tepsiye dizip üzerlerine yumurta sarısı sürün![]() Önceden ısınmış 200C fırında üzerleri kızarana kadar pişirin ![]() |
|
|
|