Patates Hamuru İle Peynirli Tartolet |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Patates Hamuru İle Peynirli TartoletPatates Hamuru ile Peynirli Tartolet ![]() MALZEMELER 1 YUMURTA 1/2 PAKET MARGARİN VEYA TEREYAĞI VEYA 1/2 SU BARDAĞI SIVI YAĞ 1 ÇORBA KAŞIĞI YOĞURT 3 ORTA BOY PATATES (HAŞLANMIŞ) 1/2 PAKET KABARTMA TOZU 2-2,5 SU BARDAĞI UN İÇİ İÇİN 200 GR BEYAZ PEYNİR VEYA LOR PEYNİRİ 1 DEMET MAYDANOZHAZIRLANIŞI: Bir kabın içine haşlanmış patatesi rendele*yelim İçine eritip ılıttığımız margarini, yoğur*du, yumurtayı, kabartma tozunu ve tuzu ekle*yip çırpma teliyle karıştıralım Elenmiş unu ekleyip özlü bir hamur yoğuralım Hamuru merdane ile 1/2 cm kalmlığında açahm Tek kişilik tartolet kalıplarının iç kısmım marga*rinle yağlayıp un serpelim Hamurdan ceviz iriliğinde parçalar koparıp önce yuvarlayalım, sonra yassıltarak kalıpların içine bastırıp yer*leştirelim Hamur kenarlarının fazlalıklarını çıkaralım Hamurun taban kısmına çatalla sık delikler açarak önceden ısıtılmış 200° ısılı fı*rında hamurların üzeri pembeleşene dek pişi*rdim Kalıpları fırından alıp ılıtarak hamur*dan ayıralım Peyniri ezip kıyılmış maydanoz*la karıştırarak tartolet çöreklerinin iç kısmına paylaştıralım |
|
|
|