Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
aşure, oktay, tarifi, ustadan

Oktay Ustadan Aşure Tarifi

Eski 10-14-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Oktay Ustadan Aşure Tarifi




Oktay Ustadan Aşure Tarifi

Aşure malzemeleri

1/2 kg buğday

1 fincan pirinç (çay fincanı)

200 gr kuru fasulye

200 gr kuru ceviz

200 gr fındık

100 gr pilav fıstığı

1 kg toz şeker

200 gr nohut

4 adet limon

50 gr kuş üzümü

Aşure tarifi

Pirinçleri ve buğdayları yıkayın Pirinçleri ve buğdayları tencereye koyun ve üzerine su ekleyin (üzerini 2-3 parmak aşacak şekilde) Bu şekilde 5 dakika karıştırarak pişirinÜzerini sıkıca kapatıp sıcak ortamda, bir gece bekletin Nohut ve fasulyeleri yumuşayıncaya kadar haşlayın Pirinç ve buğdayları tencereye biraz sıcak su ekleyerek ateşe koyup kapaksız olarak kaynatın Dibinin tutmamasına dikkat edin, devamlı karıştırın Bir süre sonra altını kısarak, kabukları soyulmuş nohut ve fasulyeleri katın Malzemeler kısık ateşte pişerken karıştırarak bir kilogram şekeri de ilave edin Ateşten almaya yakın limonları rendelenip aşureye katın ve bir iki taşım daha kaynatın Ateşten almadan önce isteğinize göre gül suyu da ekleyebilirsiniz Soğumadan kaselere koyun Fındığı, cevizi ve pilav fıstığını kavurarak aşurelerin üzerine serpiştirebilirsiniz



Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.