Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
peltesialman, ravent, tarifi, yemek, şeftali

Ravent Şeftali Peltesi(Alman) Yemek Tarifi

Eski 10-14-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Ravent Şeftali Peltesi(Alman) Yemek Tarifi




RAVENT ŞEFTALİ PELTESİ (Alman)

4 kavanoz

Malzeme

1 kilo ravent,

750 ml su,

700 g şeftali,

2 paket vanilya,

gerektiği kadar reçel şekeri

1 Raventi doğrayıp bir tencerenin içine atın, suyu ilave edip yaklaşık 10 dakika kaynatın

2 Yumuşamış raventi tülbent kaplı bir süzgecin içinde yaklaşık 1 saat damlamaya bırakın, sonra elle hafice sıkarak biraz daha su elde edin Yarım litre ravent suyu ölçün (az gelirse üstüne su koyabilirsiniz)

3 Şeflalilerin kaynar suya batırıp kabuklarını soyun ve doğrayın

4 500 g şeftali, ravent suyunu, vanilya ve şekeri devamlı karıştırarak kaynatın Kaynadıktan sonra kavanozlara doldurun Kavanozları kapatın



Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.