Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
brezilya, buğulaması, karides, mogueca, mutfağı, tarifi

Brezilya Mutfağı - Mogueca - Karides Buğulaması Tarifi

Eski 10-14-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Brezilya Mutfağı - Mogueca - Karides Buğulaması Tarifi




Brezilya Mutfağı-Mogueca - Karides Buğulaması Tarifi

Malzemeler

1 kg dilimlenmiş levrek

1/2 kg karides (istenildiği takdirde)

1/2 bardak sirke

5-6 diş sarmısak

1 limon suyu

İstenildiği kadar tuz

SOS MALZEMESİ:200 gr doğranmış soğan, 200 gr doğranmış biber, 200 gr doğranmış domates, 1 fincan ince doğranmış maydanoz, 1/2 bardak zeytinyağı (aslında "dende" yağı), 1/2 bardak sirke, İstenildiği kadar tuz

Yapılışı

1) Sirke, sarmısak, limon suyu ve tuz karışımı ile levrek dilimlerini ovup en az 4 saat bekletiniz

2) Sosun bütün malzemelerini de karıştırıp en az 4 saat bekletiniz

3) Bir kat balık, bir kat sos olmak üzere diziniz

4) Çok az miktar su ekleyip ateşe koyunuz ve pişene kadar azaldıkça su ekleyiniz

5) Servis tabağına alıp kalan sosu üzerine dökünüz ve maydanozla süsleyiniz



Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.