Fransız Mutfağı Baharatlı Balkabağı |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Fransız Mutfağı Baharatlı BalkabağıBaharatlı Balkabağı Kişi Sayısı : 8 Hazırlama Süresi : 15 dk ![]() Pişirme Süresi : 35 dk ![]() Tarifi ekleyen : Zeynep Hoşöz Tarif Seviyesi : kolay Bu tarif 218 kişi tarafından incelendi ![]() 1 kg balkabagı,ince dilimlenmiş 25 gram tereyağı 1 çorba kaşığı zeytinyağı ½ tatlı kaşığı toz tarçın 4 cm taze zencefil,soyulmuş ve rendelenmiş ½ çorba kaşığı pudra şekeri ½ adet limon * Patates Yahnisi * Soğanlı Tart * Breton Çorbası * Fransız Usulü Dana Ciğeri * Vişneli Yoğurt Tatlısı * Fransız Usulü Tavuk Sarma Büyük ve tabanı geniş bir tencerenin içerisine tereyağını,zeytinyağını,rendelenmiş zencefili koyup kavurun,üzerine dilimlenmiş balkabaklarınıda ilave edip sotelemeye devam edin En son pudra şekerini serpin ve limon suyunu sıkın,biraz daha kavurduktan sonra ocağın altını kapatın Kavrulan malzemelerin tümünü ısıya dayanıklı bir fırın tepsisine dizin Kabaklar yumuşayana kadar pişirin![]() |
|
|
|