![]() |
Katlı Taş Ekmeği Nasıl Yapılır |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Katlı Taş Ekmeği Nasıl YapılırKatlı Taş Ekmeği nasıl yapılır ![]() Malzemeler : 1 paket yaş maya 2 su bardağı su 1 tatlı kaşığı tozşeker 1 su bardağı süt Alabildiği kadar un İçi için : Yarım su bardağı su 1 su bardağı tozşeker Yarım paket margarin 1 su bardağı dövülmüş ceviz Tarif : 1 Paket yaş mayayı, yarım su bardağı su ve 1 tatlı kaşığı tozşekerle kaseye koyup, kabarmasını bekleyiniz ![]() 1 Su bardağı süt ve kalan 1,5 su bardağı suyu derin bir kaba alınız ![]() Üzerine kabaran mayalı karışımı ilave ediniz ![]() Boza kıvamına gelene kadar unu eleyerek ilave ediniz ![]() Kabın etrafını ve üzerini bir örtüyle sarıp, yarım saat bekletiniz ![]() Daha sonra hamurdan kepçeyle alıp, her seferinde yağladığınız teflon tavaya dökün çevirerek arkalı önlü pişiriniz ![]() Hamur bitince sosu hazırlama başlayınız ![]() Yarım su bardağı su ve 1 su bardağı tozşekeri tencerede kaynatınız ![]() Başka bir tencerede yarım paket margarini eritiniz ![]() Hazırladığınız şekerli suya katınız ![]() Taş ekmeklerini tek tek bu karışıma bulayınız ![]() Düz bir servis tabağına ilk taş ekmeğini koyunuz ![]() Üzerine 1 su bardağı dövülmüş ceviz serpiniz ![]() Harcın üzerine tekrar taş ekmeği yerleştiriniz ![]() Taş ekmekleri bitene kadar bu işlemi tekrarlayın (1 kat taş ekmeği, 1 kat dövülmüş ceviz şeklinde) ![]() Son olarak baklava şeklinde dilimleyip, servis yapabilirsiniz ![]() |
![]() |
![]() |
|