Kıymalı Saray Böreği Nasıl Yapılır |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Kıymalı Saray Böreği Nasıl YapılırKıymalı Saray Böreği nasıl yapılır Kıymalı Saray Böreği tarifiMalzemeler : 200 gryağsız kıyma 2 adet soğan 1 çay kaşığı karabiber Yeteri kadar tuz 10 Milföy hamuru 1 çorba kaşığı margarin 1 Yumurta sarısı(böreğin üzerine sürmek için) Tarif : Küçük küçük doğranmış soğanı 1 çorba kaşığı margarinle bir tencereye koyunuz ![]() Orta ateşte karıştırarak soğanları 1 dk pembeleştirin ve soğanla kıymayı,kıymanın rengi dönünceye kadar kavurunuz![]() Tuz ve karabiber serptikten sonra 1-2 defa daha karıştırın ve tencerenin kapağını örtünüz ![]() Kıyma suyunu salıp,tekrar çekene kadar arasıra karıştırarak orta ateşte pişiriniz ![]() Piştikten sonra tencereyi ateşten alıp,içindekileri soğumaya bırakınız ![]() Milföy hamurlarını elinizle çekerek biraz büyütün ve ortalarına kıymalı içi eşit parçalara bölerek koyunuz ![]() Hamurların kenarlarını içlerin üstlerine örterek bohça gibi kapatınız ![]() Hafifçe çırpılmış yumurta sarısını bir fırçayla hamurun üzerine sürünüz ![]() Börek hamurlarını fırın tepsisine ikişer parmak aralıkla diziniz ![]() Orta ısılı fırında kızarana kadar pişirin ve sıcak servis yapabilirsiniz ![]() |
|
|
|