Lavaş Ekmekli Yayla Kebabı (6 Kişilik) Tarifi |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Lavaş Ekmekli Yayla Kebabı (6 Kişilik) TarifiLavaş Ekmekli Yayla Kebabı (6 Kişilik) MALZEMELER 150 gram bonfile 150 gram baharatlı acılı köfte (İncecik hazırlanmış) 150 gram piliç eti 2 çorba kaşığı tereyağı 100 gram domates sosu 2 diş sarımsak 1 adet domates 3 adet biber Tuz, karabiber, kırmızıbiber HAZIRLANIŞI Bonfile, köfte ve piliç etlerini ızgarada pişirin Lavaş ekmekleri rulo yapın, 1 çorba kaşığı tereyağını eritin Lavaş ekmekleri yağda çevirerek hafifçe pişirin Domates sosunu ilave edin![]() Lavaş ekmekleri tavadan alıp, servis tabağına yerleştirin Üzerine ince kıyılmış sarımsakla karıştırılmış yoğurdu dökün Pişirilen etleri karışık olarak dizin Izgara edilmiş domates ve biber dilimleri ile süsleyin![]() Artan 1 çorba kaşığı tereyağını eritin Kırmızıbiberi yağda kavurup, etlerin üzerine gezdirin Karabiber ve tuzunu ilave edip, servis yapın![]() |
|
|
|