İftar İçin Revani Nasıl Yapılır |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
İftar İçin Revani Nasıl Yapılırİftar için Revani Nasıl Yapılır Oktay Usta'dan Nefis Revani Tarifi Malzemeler: 4 Yumurta 1 Su B Toz Şeker1 Su B İrmik2 Çorba K Tereyağı1 Pk Vanilya1 Pk Kabartma Tozu1 Su B UnÜzeri İçin: 1 Su B Hindista Cevizi1 Çorba K KakaoKaymak Şerbeti İçin: 4 Su B Su3,5 Su B Toz ŞekerYarım Limon Hazırlanışı: İlk olarak şerbet malzemelerini tencereye koyup 10-12 dakika pişiriyoruz Soğumaya bırakıyoruz Yumura ve toz şekeri karıştırma kabına alıp mikser ile çırpıyoruz![]() Erimiş tereyağı, irmik, vanilya, kabartma tozu ve un katıp biraz daha karıştırdıktan sonra yağlanmış borcama döküyoruz Önceden ısıtılmış 180 derece fırında pişiriyoruz![]() Fırından çıktıktan sonra soğuk şerbetini döküp çekene kadar dinlendiriyoruz Çember kalıpla revaniden yuvarlaklar kesip servis tabağına alıyoruz Revaninin artan kısımlarına hindistan cevizi ve kakao döküp karıştırıyoruz![]() Çemberdeki revaninin üzerine koyup bastırıyoruz Çemberleri çıkartıyoruz Kaymak ve yeşil fıstık ile süsleyip servis ediyoruz![]() |
|
|
|