Kalbura Bastı |
|
|
#1 |
|
Şengül Şirin
|
Kalbura BastıKalbura Bastı 6 kişilik Malzeme: 4 su bardağı un 1 paket kabartma tozu 1 su bardağı ayçiçeği yağı Yarım su bardağı süt 1/4 su bardağı tozşeker 1 adet yumurta 100 gram ceviz Süslemek için : 1 adet portakal Şurubu için : 3 su bardağı su 2,5 su bardağı tozşeker 1 çay kaşığı limon suyu Tarifi Şerbet için su, tozşeker ve limon suyunu birkaç taşım kaynattıktan sonra ocaktan alın Soğumaya bırakın Ceviz içlerini ufalayın Hamur için unu eleyip bir kaba alın Kabartma tozunu ekleyip harmanlayın Sıvıyağ, süt, şeker ve yumurtayı ekleyin Pütürsüz ve orta sertlikte bir hamur elde edinceye kadar yoğurun Hazırladığınız hamurdan yumurta büyüklüğünde toplar elde edin Avucunuzun içinde yuvarlayıp bir kalburun ya da tel süzgecin üzerine bastırarak yassılaştırın Ortasına ceviz içi yerleştirip iki ucunu birleştirerek kapatın Önceden ısıtılmış 190 derece fırında üstleri kızarıncaya kadar pişirin Fırından çıkarınca hazırlamış olduğunuz soğuk şerbeti üzerlerine gezdirerek dökün Sıcak tatlının soğuk şerbeti iyice çekmesini bekleyin Şerbeti çeken tatlıyı portakal dilimleri ile süsleyerek servis yapın
__________________
Arkadaşlar, efendiler ve ey millet, iyi biliniz ki, Türkiye Cumhuriyeti şeyhler, dervişler, müritler, meczuplar memleketi olamaz
En doğru, en hakiki tarikat, medeniyet tarikatıdır |
|
|
|