|
|||||||
![]() |
|
|
Konu Araçları |
| hamur, işleri, kelebek, pastapasta, tarifleri |
Kelebek Pasta-Pasta Tarifleri Ve Hamur İşleri |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Kelebek Pasta-Pasta Tarifleri Ve Hamur İşleriKELEBEK PASTA ![]() MALZEMELER kekimiz için: 4 adet yumurta 1su bardağı şeker 4 fincan un 1 paket kabartma tozu 1 paket vanilya kreması için: 1 paket krem şanti 4 su bardağı süt 1 paket kakaolu puding damla çikolata muz renkli şekerlemeler HAZIRLANMASI Yumurtamız ve şekerimizi mikserde köpürene kadar çırpın Unumuzu ,kabartma tozumuzu ve vanilyamızı eleyerek yumurtalı karışımımıza ekleyiniz![]() Yuvarlak pasta kalıbına kekimizi dökünüz ve 190 derecede pişiriniz Diğer yandan şantimizi 1 su bardağı soğuk süt ile çırpınız Daha sonra pudigimizi arkasındaki tarife göre pişiriniz![]() Kekimiz piştikten sonra 3 'e bölünüz daha sonra ortadan ikiye kesiniz Kekimizi tersine yanı sırt sırta döndürünüz Resimdeki gibi kelebek kanadı şeklini veriniz![]() Aralarına hazırlamış olduğumuz pudingimizi sürünüz onun üzerine muzumuzu ve damla çikolatamızı dökünüz İkinci kat içinda aynı işlemi yaptıktan sonra üzerini şantimizle örtünüz Üzerini renkli şekerlemelerle süsleyiniz![]() 3 saat buz dolabında beklettikten sonra servis yapabilirsiniz ![]() AFİYET OLSUN |
|
Kelebek Pasta-Pasta Tarifleri Ve Hamur İşleri |
|
|
#2 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Kelebek Pasta-Pasta Tarifleri Ve Hamur İşleriKELEBEK PASTA ![]() Malzemeler: Kek için: 3 yumurta 1 su bardağı tozşeker 1+1/2 su bardağı un 1 kabartma tozu 1 vanilya 1 yemek kaşığı sıvıyağ İç kreması: 1 yumurtanın sarısı 7 yemek kaşığı şeker 2 yemek kaşığı un 2 yemek kaşığı buğday veya mısır nişastası 2 su bardağı süt bir paket vanilya 1 yemek kaşığı margarin yada tereyağı Üstüne: Yaklaşık üç paket krem şanti (üzerindeki tarife göre hazırlanıp soğutulmuş Süslemek içi değişik şeker çeşitleri Arzuya göre gıda boyası Yapılışı: Önce kremayı hazırlayın Bunun için orta büyüklükte bir tencereye yumurta sarisi ve sekeri koyup tel çırpma aleti ile yada çatalla hafifçe çırpın Un ve nişastayı da ilave edin Sonra soğuk sütü koyup karıştırın Altını açıp orta ısıda koyulaşana dek karıştırarak pişirin Kaynamaya başladıktan 1 dakika kadar sonra altını kapatıp vanilyayı, yağı ve arzuya göre limon kabuğu rendesini ilave edip soğumaya bırakın Keki hazırlamak için oda ısısındaki yumurtaları ve şekeri iyice kabarana kadar çırpın Unu, vanilya ve kabartma tozunu birlikte eleyip düşük hızda karıştırın Sıvıyağıda ekleyip karıştırdıktan sonra yağlanıp unlanmış yuvarlak kek kalıbına döküp 170C dereceli fırında kabarıp kızarana kadar pişirin Kek ılındıktan sonra kalıptan çıkarın Önce katlarını oluşturmak için ortadan enlemesine ikiye kesin İç kremasını koyup üstüne kapatın (Eğer kekiniz yeterince yüksekliğe sahipse keki iki kere kesip üç katlıda yapabilirsiniz) Daha sonra 1 şekildeki gibi ortadan kesip yarım parçaların yerlerini değiştirin 2 şekildeki yeşil kısımları kesin Kekleri alüminyum folyo ile sarılmış kare bir kartona yerleştirin Yerleştirirken kelebek kanatlarını hafif eğerek daha kelebeğe benzetin Üstünü tercihen spatula yardımı ile her tarafını kremşanti ile kaplayın Kremşantinin bir kısmını ayırın İstediğiniz şekillerde şekerlerle süsleyin Kullanıyorsanız kremşantiye kürdanın ucu ile gıda boyası ekleyin Krema sıkma torbasına yıldız uç takıp kremayı doldurun PAstanın alt kısımlarını minik çiçeklerle kaplayın Arzu ederseniz üst köşelerinden kontürler geçebilirsiniz ------------------------------------------------------------------------ |
|
|
|