Haşhaşli Lokum - Afyon Yöresi Yemek Tarifleri |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Haşhaşli Lokum - Afyon Yöresi Yemek TarifleriHAŞHAŞLI LOKUM MALZEME: Kuru veya yaş maya 1 çorba kaşığı Un 6 su bardağı Yoğurt 1 su bardağı Haşhaş ezmesi 1 su bardağı Sıvı yağ 1 çay bardağı Şeker 1 çorba kaşığı YAPILIŞI: Un elenir ve ortası açılır Bir kapta şeker ve ılık su ile maya kabartılır ve unun ortasına konur Un ile karıştırılarak yumuşak bir hamur elde edilir Hamurun üzeri unla kapatılır Unlar çatladığı zaman üzeri açılır Yağ, yoğurt ve ılık su ilavesiylee yumuşak bir hamur yapılır Üzeri sıkıca kapattılarak ılık bir yerde mayalanmaya bırakılır Kabarıp mayalanan hamurdan yumurta büyüklüğünde parçalar alınıp tezgah üzerinde hafifçe açılır Üzerine haşhaş sürülüp rulo şeklinde kaatlanır Kendi etrafında yuvarlanıp yağlanmış tepsiye konur Üzerine yağlı haşhaş sürülüp 200 decede ısıtılmış fırında pembe renk alıncaya kadar pişirilir![]() |
|
|
|