Parmak Tavuk-Yemek Tarifleri |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Parmak Tavuk-Yemek TarifleriParmak büyüklüğünde kesilmiş tavuk yada balık fleto Bir kase ekmek kırıntısı 1 yumurta 1 kase un Kepekli ekmek dilimlerini fırın tepsisine yan yana dizip fırının ızgarasında iki tarafınıda kızartın Daha sonra bunları Blender'da un gibi parçalayın Bu yöntemda galeta unundan daha lezzetli bir sonuç alacaksınız Kullanmadığınız kısmı kavanoza koyarak buzlukta saklayabilirsiniz Tavukları parmak şeklinde dilimleyin Balık hazırlıyorsanız kılçıksız olmasına özellikle dikkat edin Bu parçaları önce unu, sonra çırpılmış yumurtaya daha sonrada ekmek kırıntılarına bulayın Teflon tavaya çok az sıvı yağ koyup kızdırın pane yaptığınız tavuk yada balık parçalarını tavaya koyup her tarafları kızarana dek pişirin Hafif soğuduktan sonra eli ile tutup yemesi için çocuğunuza verin![]() |
|
Parmak Tavuk-Yemek Tarifleri |
|
|
#2 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Parmak Tavuk-Yemek Tarifleri2 adet tavuk gögsü 1 adet yumurta maydanoz 2-3 diş sarmısak tuz,karabiber,pulbiber un galeta unu sıvıyağ(kızartmak için) Hazirlanisı: Tavukları,parmak kalınlığında yani şerit halinde doğrayın Ayrı bir kapta yumurta,dövülmüş sarmısak,kıyılmış maydanoz ve baharatları karıştırın Şerit halinde doğradığınız tavukları tek tek una bulayıp bu karışıma atın 1-2 saat bu karışımda beklesin Sonra soslu tavukları galeta ununa bulayarak kızgın yağda kızartın![]() |
|
|
|