Pırasalı Tart-Pasta Tarifleri Ve Hamur İşleri |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Pırasalı Tart-Pasta Tarifleri Ve Hamur İşleriPırasalı Tart Malzemeler - 5 kahve fincanı sade kekun - 1 kahve fincanı yumuşamış tereyağı - 4 çorba kaşığı sıvıyağ - 1 çorba kaşığı sirke - 4 çorba kaşığı su - Tuz - İç Malzemesi: - 4 adet pırasa - 1 kutu krema - 1/2 çay bardağı süt - 2 adet yumurta - 100 gr beyaz peynir - Tuz,karabiber Süre:45 dk - 8 KişilikYapılışıKekun, oda sıcaklığında yumuşatılmış margarin, sıvıyağ, sirke, su ve tuzu karıştırıp yumuşak bir tart hamuru yoğurun 20-25 dakika buzdolabında bekletin Yağlanmış kalıba yerleştirip birkaç yerinden çatalla delin![]() Pırasaları temizleyip yıkayın Ufak ufak doğrayıp hafifçe haşlayın ve süzün Krema, tuz, biberle karıştırıp hamurun üzerine yayın Önceden ısıtılmış fırında 30 dakika kadar pişirin Dilimleyip sıcak servis yapın![]() |
|
|
|