![]() |
Güveçte Kuru Fasulye Nasıl Yapılıyor |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Güveçte Kuru Fasulye Nasıl YapılıyorGüveçte Kuru Fasulye Nasıl Yapılıyor? Her damak tadına hükmeden güveçte kuru fasulye yemeğini yaparken hangi malzemelere ihtiyaç duyulur? Dikkat edilmesi geren püf noktalar ve yemek tarfini öğrenebilirsiniz ![]() Her damak tadına hükmeden güveçte kuru fasulye yemeğini yaparken hangi malzemelere ihtiyaç duyulur? Dikkat edilmesi geren püf noktalar ve yemek tarfini öğrenebilirsiniz ![]() Malzemeler; Yarım kilo kuru fasulye 250 gr kemikli et 1,5 yemek kaşığı salça 4-5 adet kuru biber 1 büyük baş soğan 1 çay kaşığı tepeleme kırmızı toz biber 2 litre sıcak su 4 kaşık sıyı yağ Yapılışı; Kuru fasulyeyi sıcak suyuyla 4-5 saat ıslı bekletin ![]() Güveç tenceresinin içine irice parçalanmış etleri atın ![]() ![]() Etler suyunu çekince ıslatılmış fasulyelerin suyunu süzün ve güvecin içine katın ![]() Daha sonra fasulyenin 3 parmak üstüne çıkacak kadar kaynar su ilave edin ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Fasulyeleriniz yumuşadı ise; ayrı bir tavada soğanı yağda kavurun Salçasını soğana ilave edin ![]() Kırmızı biberi de karıştırıp, tuzu ilave edin ![]() Güveç tenceresinin içine bu soğanlı salçalı karışımı ilave edin ![]() ![]() ![]() Sıcak olarak servis yapın ![]() ![]() ![]() ![]() Afiyet olsun ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|