10-14-2012
|
#1
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Tavşan Ciğeri Sote (Abant)-Yemek Tarifleri
Kullanılacak malzeme (4 kişilik):
2 tavşanın ciğeri,
1 küçük kutu iç bezelye konservesi (taze bezelye kullanmak isteyenler birbuçuk bardak kadar kullanmalıdırlar),
1 baş soğan,
orta irilikte 2 domates,
4 çorba kaşığı zeytinyağı,
1/2 bardak elma sirkesi,
1 çorba kaşığı tatlı hardal,
2 çorba kaşığı margarin yağı,
yeteri kadar tuz ve karabiber
Yapımı:
Domatesin kabuğunu soyup çekirdeklerini çıkardıktan sonra ufak parçalara doğramalı Soğanı çentilircesine ince kıymalı Ciğerin üzerindeki ince zarı mümkün olduğu kadar çıkardıktan sonra ciğeri fındık iriliğinde parçalara doğramalı Bir kuşaneye iki çorba kaşığı zeytinyağıyla soğanı koyup orta ısılı ateşte karıştırarak kavurmalı Soğanın rengi pembeleşince domatesi, biberi ve tuzu katmalı ve onbeş dakika kadar karıştırarak pişirmeli Salça koyulaşınca kuşaneyi ateşten indirmeli Beri yanda orta irilikte bir güveci ateşe oturtmalı, içine margarin yağıyla kalan zeytinyağını boşaltmalı Yağ kızacak hâle gelince, dumanı tütmeden doğranmış tavşanciğerini içine atmalı ve karıştırarak on dakika sote etmeli Ciğer iyice kızarınca yarım bardak sirkede eritilmiş hardalı katmalı; bir-iki defa daha karıştırmalı Bu işler olurken bir başka kapta iç bezelyeyi haşlamalı Güveçteki ciğere sirkeli hardalı boşaltıp bir-iki defa karıştırınca suyu süzülmüş iç bezelyeyi bunun üzerine boşaltmalı Kuşanedeki salçayı da kattıktan sonra güveçtekileri bir-iki defa karıştırmalı Bir taşım kaynaymca ateşten alıp sofraya ***ürmeli ve servis yapmalı
|
|
|