10-15-2012
|
#1
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Taratorlu Taze Börülce Nasıl Yapılır
Taratorlu Taze Börülce Nasıl Yapılır
Börülceleri ikiye bölün, kılçıklarını ayıklayın, yıkayın Bir tencereye su, dış kabuğu soyulmuş bütün soğan, tuz ve kabartma tozunu koyarak kaynatın
Malzemeler
250 gram taze börülce,
küçük bir kuru soğan,
1 çay kaşığı kabartma tozu (karbonat),
2 yemek kaşığı zeytinyağı,
4 diş sarmısak,
1 yemek kaşığı limon suyu,
tuz
Börülceleri ikiye bölün, kılçıklarını ayıklayın, yıkayın Bir tencereye su, dış kabuğu soyulmuş bütün soğan, tuz ve kabartma tozunu koyarak kaynatın Kaynayan suya börülceleri atın, diriliklerini kaybetmeyecek şekilde yumuşayıncaya kadar pişirin Börülceleri delikli kepçe ile sıcak iken çıkartın,bir salata kabına alın, üzerine hemen zeytinyağını dökün ve karıştırın Sofraya getirmeden önce bir havanda sarmısakları az tuz ile dövün, limon suyunu ilave edin, karıştırıp önceden yağlarımış börülcelerin üzerine dökün Bu tarifi kuru börülce ile de uygulabilirsiniz Haşlanmış taze börülcelere limonlu sarmısak yerine sarmısaklı yoğurt da koyabilirsiniz Koyulan kabartma tozu (karbonat) yeşil renkli sebzelerin pişerken kararmamalarını sağlar
|
|
|