Pratik Yemek Tarifleri Ramazan İçin Özel İftar Menüleri |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Pratik Yemek Tarifleri Ramazan İçin Özel İftar MenüleriPratik Yemek Tarifleri Ramazan İçin Özel İftar Menüleri ![]() Ispanaklı Yumurta Gereçler: 6 yumurta 1 lt su 1 silme yemek kaşığı tuz 6 dilim beyaz ekmek 4 yemek kaşığı tereyağı Ispanak püresi için: 500 gr ıspanak 1 orta boy soğan 1 yemek kaşığı tepeleme un 1 çay kaşığı toz şeker 3/ 4 bardak süt Tuz-karabiber 1 kepçe domates sos ( yumurtaların üzerine) Yapılışı: 1 Yumurtaları kaynayan tuzlu suya atarak 4-5 dakika pişirin![]() 2 Ekmekleri 7-8 cm çapında kesip yağda kızartın 3 Verilen ölçüdeki gereçlerle ıspanak püresi hazırlayın Yemek zamanı ıspanak püresini servis tabağının ortasına koyun Çevresine kızarmış ekmekleri sıralayın 4 Ekmeklerin üzerine poşe yumurtaları oturtun Yumurtaların üzerine de 1 kepçe domates sos gezdirip servis yapın![]() |
|
Pratik Yemek Tarifleri Ramazan İçin Özel İftar Menüleri |
|
|
#2 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Pratik Yemek Tarifleri Ramazan İçin Özel İftar MenüleriLimonlu Sarımsaklı Mantar ![]() Gereçler: 1kg mantar 1 su bardağı sıvı yağ 1 adet limon 2-3 diş sarmısak 2,5 yemek kaşığı un Yapılışı: Mantarları küp şeklinde (çok küçük olmayacak) doğradıktan sonra 5-6 dk siyah suyu çıkana kadar haşlayın Daha sonra siyah suyunu süzün Başka bir tarafta bir limonun suyunu sıkın ve içine sarmısakları ince kıyarak ekleyin Ve bekletin Suyunu süzdüğünüz mantarları (aynı balık kızartır gibi) una bulayarak kızdırılmış 1 bardak sıvı yağda kızartın Kızarttığınız mantarları servis yapacağınız borcama veya derin bir tabağa alın Tavadaki zeytinyağını bir bardağa süzün Tavanın dibini peçete ile silin Tavaya 2,5 yemek kaşığı unu ekleyin ve un kahverengileşinceye kadar kavurun Un kavrulduktan sonra bardağa süzdüğünüz sıvıyağın yarısını üzerine boşaltarak karıştırın Biraz pişirdikten sonra üzerine limon ve sarmısak karışımını ekleyin İyice pişirin Harcınız koyu bir kıvam alınca, kıvamını inceltmek için su ekleyin Karışım kıvamını alınca 1-2 dakika daha pişirin Sıcakken mantarların üzerine dökerek servis yapın Afiyet Olsun ![]() |
|
Pratik Yemek Tarifleri Ramazan İçin Özel İftar Menüleri |
|
|
#3 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Pratik Yemek Tarifleri Ramazan İçin Özel İftar MenüleriPratik Tarçınlı Sütlaç ![]() Pratik Tarçınlı Sütlaç Kaç Kişilik: 4-6 kişilik Pişirme Süresi: 30-35dk reklam Malzemeler 1 kg süt 3/4 su bardağı pirinç 1 su bardağı şeker (isteğe göre ayarlanabilir) 2 su bardağı su Sütü bir tencereye boşaltın, 2 bardak da suyu ekledikten sonra kaynamaya bırakın Bu arada pirinci yıkayın ve bir kase içerisinde suda bekletin Süt kaynadıktan sonra içine suyunu süzmüş olduğunuz pirinci ilave edin Taşmasını önlemek için ara ara karıştırın Pirinçler pişince şekerini ilave edin, 5-10 dk kıvama gelinceye kadar kaynatmaya devam edin Kendi damak zevkinize göre tadına bakarak şeker miktarını ayarlayıp, değiştirebilirsiniz Pirinçler yeterince piştiğinde çok fazla koyulaştırmadan kaselere paylaştırın, zaten kendisi soğudukça koyulaşacaktır Soğuduktan sonra üzerine tarçın serperek servis edebilirsiniz Afiyet olsun![]() Not: Ben bu ölçülerle 6 kase sütlaç elde ediyorum ![]() |
|
Pratik Yemek Tarifleri Ramazan İçin Özel İftar Menüleri |
|
|
#4 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Pratik Yemek Tarifleri Ramazan İçin Özel İftar MenüleriSebzeli Güveç Tarifi ![]() Sebzeli Güveç Hazırlanışı ve Gereken Malzemeler Malzemeler: 1) 500 gr dana eti 2) 1 baş sarımsak 3) 2 adet patlıcan 4) 2 adet patates 5) 500 gr taze fasulye 6) 10 adet arpacık soğan 7) 2 adet domates 8 ) 5 adet yeşil biber 9) 2 yemek kaşığı salça 10) karabiber, pul biber, tuz 11) 2 yemek kaşığı sıvı yağ Hazırlanışı: Kuşbaşı doğradığınız etleri güvecin tabanına yerleştirin Üzerine sırası ile soğan ( arpacık soğanları doğramadan bütün bir şekilde), fasulye, patates, patlıcan, sarımsak, biber ve en üstede kabukları soyulmuş domatesi doğrayarak koyun Bir kasenin içerine sıvı yağ, salça, baharatlar,tuz ve 1,5 su bardağı sıcak suyu karıştırarak güvecin üzerine gezdirin Kapağını kapatarak pişirme aşamasına geçin![]() Güveci eğer evde pişirecekseniz elektrikli ocağınız varsa güveç daha güzel olur güvecin dibi tutmaz Ben elektrikli ocakta pişirmeyi tercih ediyorum yemek kaynamaya başladıktan sonra ocağı en kısık derecesinde çalıştırın ve o şekilde pişirin Eğer gazlı ocakta pişirecekseniz güvecinizin dibi tutmasın diye en küçük ocakta kısık ayarda pişirin Eğer evinizde varsa altına kalın bir metal parça koyabilirsiniz Ben tost makinesinin sökülen demir parçasını kullanıyordum Güvecimin tabanı ince olduğu için dibi tutuyordu Diğer bir seçenek ise elektrikli fırında pişirmek Oldukça uzun süre alan bir yöntem Eğer bu şekilde pişirecekseniz ilk olarak güvecinizi gazlı ocakta kaynatın daha sonra fırına sürün |
|
Pratik Yemek Tarifleri Ramazan İçin Özel İftar Menüleri |
|
|
#5 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Pratik Yemek Tarifleri Ramazan İçin Özel İftar MenüleriMantı Nasıl Yapılır ![]() Hamuru için ; -3 ½ su bardagi un 1 yumurta 2/3 su bardagi ilik su 1 tatli kasigi tuz Ic Malzeme: 250 gr kiyma 1 sogan, ince dogranmis/rendelenmis 1 cay kasigi tuz 1 cay kasigi karabiber Pisirmek icin: 8 su bardagi su 1 tatli kasigi tuz Sos icin: 2 su bardagi yogurt 3-4 dis sarimsak, dovulmus/rendelenmis ½ cay kasigi tuz 3-4 yemek kasigi tereyag/sivi yag 1 yemek kasigi domates salcasi YA DA 2/3 tatli kasigi kirmizi toz biber 2-3 yemek kasigi su Kuru nane Sumak Buyuk bir kaseye unu koyun ve uzerine yumurtayi kirin, ilik su ve tuzu ilave edip yogurun Sert ve puruzsuz bir hamur elde edene dek yaklasik 8-10 dakika yogurun Hamur yumusak olursa sonra acmaniz zor olur Hamuru nemli bir havlu ya da bez ile ortun ve 15-30 dakika dinlenmeye birakin![]() Bu sirada ic malzemelerinin hepsini karistin ve bir kenara ayirin ![]() Hamuru 2-3 parcaya ayirin, bir parcasini alin ve geri kalanin uzerini tekrar ortun Unladiginiz yuzey uzerinde oklava ile hamuru acabildiginiz kadar ince acin (bicak sirti kalinligi kadar) Sonra actiginiz yufkayi 1 5-2 cm kalinliginda esit kare parcalara bolun Sonra hepsinin uzerine yaklasik bir cay kasigi ic malzeme koyun Her parcanin karsilikli capraz koselerini ortada birlestirerek parmak uclarinizla yapistirin Bu islemi geri kalan hamur bitene kadar uygulayin![]() Mantiyi pisirmek icin buyuk bir tencerede suyu kaynatin, tuzu ilave edip mantilari icine atin Arada tahta bir kasik ile karistirarak mantilarin birbirine yapismani onleyin Kapagini kapatmadan orta ateste mantilar pisene dek yaklasik 10-15 dakika pisirin![]() Bu sirada sosunu hazirlayin Bir kasede yogurt, tuz ve sarimsagi karistirin Kucuk bir tavada tereyagini/sivi yag eritin Domates salcasi ile suyu ilave edip yaklasik 2-3 dakika kisik ateste pisirin Eger kirmizi biber kullanamayi tercih ederseniz tereyagi/siviyagina direk kirmizi toz biberi ilave edin, karistirin ve yaklasik bir dakika sonra atesten alin Kirmizi biber kullanirken su ilave etmeyin![]() Pismis mantiyi suzun ve servis tabaklarina alin Biraz sogumasini bekleyin Uzerine yogurt sosundan dokun ve son olarak tereyag/siviyag karisimindan bir kasik kadar dokun (miktari isteginize gore ayarlayin) Arzu ederseniz uzerine kuru nane ve sumak serpin![]() Bu tariften yaklasik 6-7 porsiyon manti cikiyor ![]() AFIYET OLSUN |
|
|
|